Welk verhaal vertel jij?

Voor alles wat je meemaakt zijn er verschillende versies.
Welke versie heeft jouw voorkeur en ben jij geneigd te vertellen?

Vakantie Zweden (1)

Mijn vriend en ik zijn deze zomer op vakantie geweest naar Zweden. Nou ja, zomer… We hebben 2 droge dagen gehad in 14 dagen tijd.

En natuurlijk was het de week ervoor prachtig weer (en hebben eerst nog overwogen om een week eerder te gaan, maar vakantie eenmaal aangevraagd leek ie vast te staan).

En, alsof dat nog niet genoeg is, toen we vertrokken (een dag eerder want we waren het slechte weer zat, werd het de dag erop mooi weer!

Dat hebben wij weer

We gingen heen met regen, enorme regen zelfs. Een aquaplaning in Zuid-Zweden niet te kort. Echt enorm schrikken af en toe. Eenmaal daar: regen, regen, regen.

Dacht je dat het droog was en kwam er een streepje zon, jawel, geniet er maar van want met een seconde of 4 á 5 is het weer grauw en hoppa: daar is de regen weer. Dat hebben wij weer!

Gekneusde ribben

Alsof dat nog niet genoeg was, had ik ook nog eens mijn ribben gekneusd. Je verzint het niet! We hadden zowaar een paar droge uren (echt waar) en we mochten daar bomen omzagen en in stukken hakken (leuk, leuk, leuk!) dus daar waren we mee bezig.

Maar een week voor vertrek tilde mijn vriend me op tijdens popweekend Schagen (jawel, ik heb een sterke vent!) en plop, er verschoof of knapte iets. Hoe dan ook: zere ribben. Of gebroken, geen idee. In ieder geval: ze waren niet blij.

Maar…, het mag ook wel eens mee zitten, de pijn was best te doen. Tenminste…, zo leek het. Want…, na een paar uurtjes boomstammen sjouwen en zagen zeiden mijn ribben: de groeten! (ja hoor, mijn ribben kletsen met me ?) en kon ik nog geen kan thee optillen van de pijn.

Wintervest, pantoffels en dekens

Het was koud. Een graad of 10 ’s avonds en daar zaten we dan: pantoffels en wintervesten aan (met tegenzin ingepakt), dekens over ons heen. Pantoffels! Wintervest! Dekens! IN AUGUSTUS!

Op een gegeven moment gaan we naar bed: te koud.

Muggen en dazen

Alsof dat nog niet genoeg is waren er weel hongerige muggen en dazen. Yep, bij het minste minuutje droog weer en bij het kleinste zonnestraaltje meldden ze zich die zich wellustig tegoed deden aan ons. Ondanks het muggenspul. Misschien was het muggenvoeding? ?

Kuilen in de weg

Dan zaten we ook nog eens halverwege een onverharde weg van zo’n 25 km lang. Dat is niks zou je denken. Nee, zo lijkt het inderdaad maar er zaten veel diepe kuilen in waardoor we zo’n 30 km per uur reden. Een ritje naar de supermarkt (16 km verder) duurde daardoor een half uur. Enkele reis.

Als het nog lang duurt gaan we naar huis

Dat zei mijn vriend op een gegeven moment en ik was het roerend met hem eens. Helemaal omdat het in Nederland mooi weer was. Dat hebben wij weer natuurlijk.

We hadden gerust af en toe droog weer en soms ook zon maar als het dan weer een aantal uur regende waren we het zat.

Eerder vertrokken

Na welgeteld 2 droge dagen in 14 weken (ik weet het, ik had het al gezegd maar wil het toch nog even benadrukken) zijn we een dag eerder naar huis gegaan.

En wat denk je? Twee weken lang heel omzichtig alle kuilen ontweken om de lak van mijn auto zo netjes mogelijk te houden én de ramen heel te houden, tik! op weg naar huis op de ‘snelweg’ (hebben ze niet echt daar in Zweden) een steentje tegen mijn ruit. Pats!

Vakantie Zweden (2)

We hadden een vakantie geboekt naar Zweden. Zin in! We zien op voorhand dat de weersverwachting niet geweldig is. Wat doen we? vroegen we ons af. Boeken we alsnog een zonvakantie (je hebt immers altijd een keus) of gaan we toch, maken we er het beste van en hopen we dat het meevalt?

Alternatieven bekijken

Heel even bekijken we de alternatieven want tja, we zagen de bui al hangen… ?. Terwijl we dat aan het doen zijn merken we dat we eigenlijk helemaal geen zin hebben in een andere bestemming. Ik word niet blij van 30+ graden en drukte en mijn vriend geeft aan dat ie uitkijkt naar Zweden omdat hij Zweden nooit als vakantiebestemming overwogen heeft maar inmiddels enorm uitkijkt naar dat land en het hout hakken.

Zweden dus!

We gaan. Op de dag van vertrek is het ook in Nederland slecht weer dus dat scheelt. Dat was het de hele eerste week overigens :-). We overnachten in Malmö en belanden in een soort Popweekend Malmö. Groots optreden op groots podium. Veel reuring en blije mensen; de vakantie is begonnen!

Uitgerust op weg naar midden Zweden

Gelukkig maar dat we een overnachting hadden want onderweg regende het zo ontzettend dat we door de aquaplaning extra op moesten letten. Het was af en toe even flink schrikken maar meer ook niet.

Boodschappen gedaan

Voor we bij het huis waren deden we nog even boodschappen (ben er 3 jaar terug ook geweest; de eigenaar van het huis is inmiddels een hele lieve vriendin geworden) want ik herinner me vaag een hobbelige weg. En jawel daar zijn we.

Regen

De regen klettert op het dak. Welk dak? Het verandadak! Echt er is een veranda. Zo heerlijk met regen want dan kan je toch buiten zitten! En wat doet mijn vriend in de kleine droge periodes tussendoor? Die scharrelt stenen bij elkaar, haalt hout, zet 2 ‘pilaren’ neer en vindt iets wat als dak kan dienen zodat het vuurtje blijft fikken. Weer of geen weer; wij zitten lekker vuurtje te stoken.
Geweldig!

Pantoffels, wintervest en deken

Tja, het was af en toe fris daar. Zeker ’s morgens en ’s avonds. Maar gelukkig waren we goed van huis gegaan en waren we goed bestand tegen de kou. Een enkele keer gingen we omdat het toch te koud was eerder naar binnen en op tijd naar bed. Ook lekker want het was heel goed slaapweer!

Slecht weer, zere ribben en toch…

Op een droog moment zijn we hout gaan hakken en zagen. Geweldig! Wat genoten we er van. Alleen was het te veel voor mijn gepijnigde ribben en keek ik verder toe hoe mijn vriend zich vermaakte met bijl en handzaag.

Maar… als gezegd, de veranda was geweldig en er stond zo’n ‘hang-ei’; zo’n hangstoel waar je ook een beetje in kan schommelen. Ik was er niet uit weg te slaan. Zoooo lekker!

En die natuur daar. Echt geweldig. Zo groen! (niet zo gek met die regen natuurlijk ?). En die stilte. Helemaal mijn ding! Ik had het graag mee naar huis willen nemen.

Zelf tot mijn eigen verbazing had ik het ondanks de regen en zere ribben toch naar mijn zin. Leerzaam!

Rondvaartboot

Omdat de pijn na een dag of 4 langzaamaan afnam en mijn vriend  er op een gegeven moment wel uit wilde (goed dat ie het aangaf want ik kan geen genoeg krijgen van rust en stilte), zijn we een dagje naar Karlstad gegaan. Koud! Dat wel. Snel een plekje opgezocht waar we een bakkie konden doen om door te warmen. Ietwat krom in augustus maar goed, we wisten van tevoren wat voor weer we zouden krijgen.

We hebben een tochtje gemaakt in een rondvaartboot, dit kon tenminste ribtechnisch gezien. We waren de enige. Hilarisch!

Wandelen

Toen het nog weer wat beter ging met mijn ribben zijn we gaan wandelen. Lang leve ‘wij ochtendmensen’ (mijn vriend en ik waren vaak om 7 uur al weer beneden) en de weerapp. Het was ’s ochtends soms droog en zo konden we op tijd op pad en  zien hoe lang we ongeveer konden lopen. Mooi zeg! Die natuur! Die meren! Die stilte. Heerlijk! Je komt geen mens tegen, echt zalig.

Dagje eerder naar huis

Tja, die regen. Hoe leuk en mooi ook daar, op een gegeven moment was het wel klaar (wat ons betreft dan, de weergoden dachten er iets anders over) en besloten we een dag eerder naar huis te gaan.

Duik in het meer

De dag voor vertrek waren we bij 10 graden samen het meer in gegaan. Het was er zó mooi, we vonden het zonde om er niet in te zwemmen. Hoe fris dan ook. En ik voelde me zo verkwikt dat ik het de dag erna weer wilde.

Dus: op de dag van vertrek lag ik bij 9 graden om 05.20 uur (yep, ochtendmens hè ?) in het meer. Afdrogen, kleren aantrekken en gaan. Op naar de zomer in Nederland.

Week zon toe

Terug in Nederland was het zomer! Flink veel zon en hittegolf. Gelukkig hadden we nog een week vrij, konden we genieten van de schaduw en de warme avonden (fikkie stoken!) en her en der in en rond het huis rommelen.

Geslaagd!

Was het een geslaagde vakantie? Jazeker! Want waarom gingen we heen?

Samenzijn. Check!
Rust. Check!
Natuur. Check!
Kop leeg maken. Check!
Even de boel de boel laten. Check!

Terugkomend op mijn vraag

Welk verhaal vertel jij? Het is namelijk 2 x dezelfde vakantie.
Wat vertel jij als je iets hebt meegemaakt?
Ben je geneigd om de mindere kanten te benadrukken? (dat is onze natuurlijke neiging wel vaak) of kijk je naar de positieve dingen?
Hoe kijk jij naar een gemiddelde (werk)dag? Wat blijft je bij? De leuke dingen of de minder leuke dingen?

Interessante bewustwording.

Positieve bril

Alles start met een positieve bril en het besef dat je altijd een keuze hebt. Vind je dat nog niet zo makkelijk? Heb je daar moeite mee? Ik help je graag de zonnige kant te zien. Ook als het regent! ?

Gratis tips

Wil je ook positiever kijken? Meld je dan nu aan voor een half uur gratis tips via Skype (of Zoom of Facetime of wat dan ook).

Heb je al training of coaching bij me gevolgd? Natuurlijk help ik ook jou graag!

Nog vragen of liever een afspraak maken?

En nu ik

Op 12 november aanstaande geef ik weer een gratis Workshop: En nu ik; doen wat goed is voor jóu.’.
Ook jij bent van harte welkom.

Dinsdagavond 12 november – 19.30 uur – Het Behouden Huis – Dorpsstraat 850 – Oudkarspel
Laat je even weten dat je komt?

Waardevol als je – hieronder bij ‘Reactie’ – laat weten wat je er van vindt. â˜ºï¸

 

Deel deze tips gerust!

 

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

6 antwoorden
 1. Fred Pater zegt:

  Heel leuk en erg actueel ik ga voor de positieve versie. Het is ook een mind set waar let je op en laten we wel wezen met de techniek had je kunnen weten dar er regen zou komen

  Beantwoorden
 2. Heleen zegt:

  Wat heerlijk weer bewust te worden van de keuzes die ik heb. Afhankelijk van mijn stemming kies ik soms voor versie 1, maar de vakantie van versie 2 vind ik veel leuker, daar had ik ook wel bij willen zijn. Dank voor het helder maken Astrid, ik geniet altijd van je blogs!
  Hoe gaat het met je ribben nu?

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Wat super dat je er van geniet Heleen, dank je wel. Versie 2 was ook veel leuker idd. Hoe kijk je er naar, daar gaat het om.
   Mijn ribben zijn weer helemaal hersteld :-).

   Beantwoorden
 3. Sandra zegt:

  Ik dacht bij het lezen van versie 1 (ik had nog niet door dat er een versie 2 was, onbewust weggefilterd), huh, dit is helemaal niet Astrid die ik ken. Die zich zo laat beïnvloeden door de omgeving.
  Toen zag ik versie 2 en dacht ik: jaaaa, zo ken ik Astrid. Heerlijk die positiviteit. Je hebt altijd een keus.
  Soms makkelijker gezegd dan gedaan en toch heb je altijd een keus.
  Ik ga voor versie 2!!

  Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *