Omdat het in je systeem zit hoeft het nog niet waar te zijn

astrid entius training coaching systeem waar

We zijn enorm gevoelig voor invloeden van buitenaf. Wanneer je een aantal keren iets hebt gehoord, neem je het voor je het weet voor waar aan. Maar is dat wel zo handig?

Zomertijd

Op het moment dat ik dit schrijf is het ruim 5 weken geleden dat de zomertijd is overgegaan naar wintertijd. En ik ben nog steeds elke ochtend rond 5 uur wakker. Ik weet niet hoe dat voor jou is, maar ik vind het te vroeg. Ondanks dat vroege tijdstip doe ik er alles aan om op normale tijd naar bed te gaan omdat ik het anders helemaal in stand hou.
En, suffie die ik ben, omdat ik het een beetje (twee beetjes) zat ben om zo vroeg wakker te zijn, ga ik het er over hebben met mensen… ?. Terwijl ik donders goed weet dat ik het zo alleen maar meer vastzet in mijn systeem!

‘Ja, er zijn steeds meer mensen die er last van hebben.’ ‘Je biologische klok is nou eenmaal snel ontregeld.’ ‘Het is slecht voor het bioritme van de mens.’

Dit soort dingen hoor je vaak om je heen. Vooral in oktober en in maart; de maanden waarin we een uur terug of vooruit gaan. Ik ben ervan overtuigd, dat hoe vaker je dit hoort, hoe meer je systeem geneigd is dit voor waar aan te nemen. Daarom is waarnemen en loslaten zo belangrijk.

Volle maan

Dat mensen slecht slapen bij volle maan is ook zo’n ‘waarheid’. En jawel, kaboem!, mijn systeem neemt het ook voor waar aan. ZELFS ALS IK NIET WEET DAT HET VOLLE MAAN IS! Knap hè? Het zit in de lucht, ongemerkt heb ik er over gehoord, misschien over gelezen en hup, het is ‘waarheid’ voor me geworden en het zit in mijn systeem.

Onderzoek

Maar uit onderzoek blijkt toch dat mensen inderdaad gevoelig zijn voor zomer- en wintertijd en volle maan? Dat kan wel zijn maar wie heeft dat onderzoek betaald? Welke belangen gaan daar mee gemoeid? Ik vertel je toch geen nieuws wanneer ik zeg dat de onderzoeken vaak verre van onafhankelijk zijn?
Ik hoorde laatst dit verhaal: ‘Ik heb een vriend die bij Bayer werkt en uit onderzoek blijkt dat elke niet-biologische komkommer veel schadelijke stoffen bevat. Het is ronduit ziekmakend. Maar deze onderzoeken worden stilgehouden en testen worden vervalst. Medewerkers voelen zich er niet goed bij, willen weg maar krijgen een enorme boete wanneer ze deze informatie naar buiten brengen.’ Dit is toch de bizar voor woorden?
De schil van de biologische komkommer kan je overigens gewoon eten.

‘Het heerst’

Ook zo’n interessante uitspraak. Bizar hoeveel macht en invloed deze 2 woordjes hebben. Wat ‘het’ is, wordt er niet bij gezegd maar voel maar eens bij jezelf wat het doet als je iemand tegen je zegt: ‘het heerst’. Geeft het je energie of kost het je energie?

Hoe word ik 100?

In dit programma werden tips gegeven voor een goede gezondheid en dus om gezond en fit de 100 te halen. Onbewerkt voedsel eten was de strekking. Er werden diverse producten afgeraden. Tenminste…, in de oorspronkelijke opname! Adverteerders staken er een stokje voor. Het was niet bevorderlijk voor hun producten. Is geld dan belangrijker dan gezondheid?

Angst en ziekte creëren

Er gebeurt heel veel goeds in de wereld. Enorm veel. En helaas is het ook nog zo dat er bedrijven zijn die winst en macht belangrijker vinden dan respect en gezondheid. Gelukkig komt er steeds meer tegengas. Er zijn steeds meer mensen die ‘wakker worden’ en niet alles meer klakkeloos voor waar aannemen. Maar aan gezonde mensen wordt niet verdiend. Aan ziekte en angst wel. Angst maakt en houdt mensen klein, bang en beïnvloedbaar. En zo houden mensen die het iets minder goed met anderen voor hebben het voor het zeggen.

Is dat erg? Het klopt in ieder geval niet. Tenminste, niet in mijn ogen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hebben het zelf zo gecreëerd. We hebben toegestaan dat het zo gaat. We hebben ons in slaap laten sussen (ondanks de zomer-/wintertijd en volle maan ?). We hebben informatie klakkeloos aangenomen. Het goede nieuws is dat we het ook zelf kunnen omkeren. En dat is een heel ander gebruik van macht. ?

Opstaan

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die durven op te staan en te zeggen dat ze ‘het niet meer pikken’. Of die zelf actie ondernemen. Denk maar aan de apotheker die een duur taaislijmziektemedicijn zelf wil gaan maken. Omdat het veel goedkoper kan. En gezondheid belangrijker is dan winst.
Er is veel in beweging. Er gebeurt echt heel veel goeds.

En nu?

Neem niet alles voor waar aan. Herhaal niet zomaar alles wat je om je heen hoort. Kies je eigen waarheid. Word je bewust van je eigen gedachten. Ik help je er graag bij. Voel hoe het is voor jou? Voelt het oké? Niet oké? Zijn er belangen bij? In wiens belang is dat dan? Gaat het om win-win of is er sprake van win-verlies? Is het angst creëren of het tegenovergestelde: liefde? Laat je hoofd maar kletsen, maar wat zegt je hart?

Met liefde, eenheid en ‘wij’ in plaats van ‘ik’ bereiken we veel en veel meer. Meer gezondheid, energie, liefde, plezier enzovoorts. En dat is win-win!

Kan je je niet vinden in wat ik hier allemaal zeg? Ook dat is prima! Neem waar en laat los. Vrijheid blijheid. ?

Waardevol als je – hieronder bij Plaats een reactie – laat weten wat je er van vindt!

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

4 antwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *