Ben ik daar niet te oud voor?

Kleur! Ik ben er gek op. Zo heb ik een knalroze winterjas en een kobaltblauwe zomerjas. Zeker nadat ik kledingadvies heb gehad van Elisabeth Meijer van Dress to Impress, val ik op alles wat kleur heeft.

Cursist met Happy Socks

In de afgelopen NLP in een notendop 1, 2 en 3-trainingen had ik een cursist met super vrolijke sokken. Hij (ja, een hij, geen zij!), zat vooraan en vaak met zijn voet van zijn ene been op de knie van de ander (deed ie het erom misschien?) en die sokken waren zulke gave blikvangers!

Ik wil het, ik wil het, ik wil het

Normaal gesproken ben ik niet vatbaar voor wat anderen hebben. Reclames zijn ook niet aan mij besteed. Maar die sokken! Ik wil ze ook!

Maar ben ik hier niet een beetje te oud voor?

Zo heb ik intussen – naast de voor mij doorsnee zwarte en blauwe sokken – ook vrolijke sokken en ik vind ze toch léuk! Zie ik opeens gestreepte vrolijk gekleurde ‘tights’! (ik neem de term maar over want maillot klinkt, ondanks dat het een sjiek – ik bedoel chique – Frans woord is, toch wel erg jaren tachtig ?). Ik ga mijn garderobe na, zou het bij die kobaltblauwe jurk staan? Denk het wel. Leuk! Ik kijk nog eens en denk opeens… maar ben ik hier niet een beetje te oud voor?

Ik dacht dat ik allergisch was voor alles wat aan leeftijd gekoppeld werd…

‘Je hebt nog geen last van ouderdomsverziendheid; je bent er op tijd bij’, zegt de dame waar ik een ‘beter-zien-zonder-bril-cursus’ volg. ‘En dat blijft ook zo’, zeg ik er gehaast achteraan en denk: hoezo: ‘nóg’ en maan de rijzende nekharen tot stilte.

‘Ja meid, je wordt óuder!’, zei een vriendin laatst toen ik mopperde over te strakke kleding. Weer spreek ik mijn nekharen toe. ‘Onzin!’ zeg ik tegen mijn vriendin. ‘Ik stop te veel in mijn mond of mijn wasmachine heeft een krimpend effect.’ Ik geef graag de schuld aan de wasmachine.

En toch vraag ik me af of ik niet te oud ben voor met ‘tights’ (zullen ze strak zitten?) opgevrolijkte benen.

Geen moeite met ouder worden, wel met negatief beïnvloeden

Alles wat je zegt en denkt heeft direct zijn uitwerking op je lijf. Daar ben ik 1000% van overtuigd. En dus heb ik er moeite mee wanneer mensen dingen aan leeftijd koppelen.
Als je zegt dat het logisch is dat je zicht afneemt omdat je ouder wordt, programmeer je jezelf op slechter zien.
Als je zegt dat het logisch is dat je haren grijs worden, programmeer je jezelf op het krijgen (en houden) van grijze haren.
Als je zegt dat het logisch is dat je stram wordt op een bepaalde leeftijd, programmeer je jezelf op stram worden.

Enz.

Hoe denk jij hierover? Waardevol als je onderin bij Reacties laat weten hoe jij er naar kijkt.

Tights aangeschaft?

Nee, dat niet. Terwijl ik me afvroeg of het wel zo bij mijn jurk stond ? en ik nog in de me-afvraag-fase zat of dat echt zo was of niet, zag ik dat ze uitverkocht waren.

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

16 antwoorden
 1. Marjolein zegt:

  Veel digen mag ik nu juist van mijzelf omdat ik ouder ben en meer zelfvertrouwen heb gekregen door de jaren heen ? : zingen als ik buitenloop, praatje maken met vreemde mensen, die roze trui met glinsterdraadje kopen gewoon omdat IK het mooi vindt! Dansen door de kamer en hard meezingen met meatloaf enz enz. Mijn moeder zei vaak: hoe ouder hoe gekker! Ik zeg hoe ouder hoe vrijer ( vrij van de angst over wat die ander er van vindt of over te zeggen heeft) Dus als je iest graag wilt ben je er nooit te oud voor!

  Beantwoorden
 2. Margret zegt:

  Hoi Astrid
  Gewoon lekker doen waar je zin in heb.( Die” tights” volgend keer gewoon kopen)
  Het heeft nix met je leeftijd te maken,het houd je juist jong.
  (Marjolein mooi verwoord)

  Beantwoorden
 3. mariska zegt:

  Hoe ouder, hoe vrijer. Dank je wel Marjolein voor dat inzicht, die ga ik onthouden!!! Want dat is inderdaad hoe ik het ook beleef. Niet veel meer moeten maar zoveel meer mogen!!!! Gekleurde maillots :-p , heerlijk! Gewoon doen. Het kind in jezelf koesteren. Met verwondering de wereld gade slaan en dan lekker je eigen weg kiezen. Dat is wat ik doe en anderen zo gun. Want je word er zoooooo blij van!!!!

  Beantwoorden
 4. Nelleke zegt:

  Te oud? Wie is hier te oud? Je bent nooit te oud! Ik mag dan iets jonger zijn dan jij, en ja: ik was diegene die tijdens de lunch de vraag stelde ‘wat wil je nog, welke kans wil je nog grijpen?’. Maar dat ik die vraag stelde, zegt meer over mij en mijn idee-fixe dan over jou. Neemt overigens niet weg dat ik een paar jaar geleden een knalgele winterjas heb gekocht (die door mijn kinderen steevast mijn ‘bananenjas’ worden genoemd).
  En nee, dat had ik daarvoor nooit durven doen denk ik. En het feit dat juist ík dan toch die vraag stelde tijdens de lunch zegt ook weer iets over waar ik toen stond en mee bezig was. Dus nee, je bent nooit te oud. Ik mag hopen dat de uitdrukking hoe ouder, hoe gekker volledig en 100% op mij van toepassing is. En ik gun het jou en iedereen die daarvoor open staat ook toe. Let’s go for it!!!

  En daarnaast het volgende: wat was het een mooie middag toen met jouw verjaardagslunch en wat fijn dat ik er deelgenoot van mocht zijn. Dank je wel daarvoor en tot volgende week bij de minitraining. Maar er een mooie dag van vandaag!

  Klinkt misschien raar, maar ik voel het wel zo: knuffel van mij omdat ik je een mooi mens vind. ?

  Nelleke

  Beantwoorden
 5. Bianca zegt:

  Complimenten genoeg te bedenken voor jou! Niks te dik, gaaf die blauwe jurk, leuk juist je kleding keuze! Iedereen die zo in het leven kan staan voelt zich vast enorm gelukkig!

  Hoe ouder hoe gekker…? Dat zijn vaak de kinderen die dat zeggen als je een dansje waagt tussen hen en hun vrienden bijvoorbeeld. Maar die vrienden zeggen juist: “Wat heb jij gave ouders!” Hahaha “In the pocket!!!” Zo gek zijn we dus nog niet! Leef je leven en geniet!

  Beantwoorden
 6. Esther zegt:

  Ik denk zeker dat je gedachten je gevoel over jezelf beinvloeden en daardoor ook je gezondheid.
  Ik zie het aan mijn eigen ouders, beiden op hoge leeftijd en nog denken dat ze 20 zijn! 🙂 Prachtig om te zien en een voorbeeld voor mij.

  Beantwoorden
 7. ineke zegt:

  Haha, ik vraag me dat regelmatig af op de housefeesten waar ik rond loop met een big smile van oor tot oor, maar dan komt er zo’n leuk “jonkie” naar me toe die me een high five geeft en zegt: wat gaaf dat u dit doet, mevrouw! Gebruikt u ook drugs?? 😉
  Uiteraard krijgt ie eerst een uitbrander omdat ie u en mevrouw zegt hahaha! En nee drugsvrij, maar vol plezier (en liefst in kleurige kleding ja!) en ik ben van plan nog jaaaaaaren door te gaan!
  O ja, ik heb aardig wat grijze haren en vind ze eigenlijk gewoon prachtig!

  Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *