Laat je niet beperken door de angsten van de ander

astridentius.nl beperken angsten

‘Het geeft mij eigenlijk helemaal geen prettig gevoel dat jij in dat autootje rondrijdt’, zegt degene met wie ik vorig najaar een paar maanden iets had over mijn Aygo.

Een andere keer, als ik hem vertel dat ik de verwarmingsketel ga bijvullen – even ter informatie: deze zit bij mij boven de wc, ik kom daar door over een plank te lopen die ik dan op de overloop leg, die over het trapgat heengaat en op de bodem van de ‘ketelkast’ ligt – zegt hij dat ik heel gevaarlijk bezig ben en maant me tot uitkijken.

En wanneer we een rondje lopen over de Dorpsweg van Hensbroek en er rijdt een auto langs, trekt hij me aan de kant. ‘Wat rijden ze hier gevaarlijk snel’, zegt hij. Even voor de duidelijkheid: we lopen op de stoep.

Dat is toch lief?

Jazeker is dat lief. Het is absoluut goed bedoeld. Ik ga er sowieso vanuit dat iedereen een goeie bedoeling heeft met wat ie doet. Maar voor mij voelde het beknellend. Ik wil niet leven in angst. Wanneer je dat doet speel je allemaal films in je hoofd af met rampscenario’s. Daar krijg je 1. geen lekker gevoel van en 2. je stelt je systeem in om het ook zo te laten verlopen.

Wat nu?

Je kunt veel beter films afspelen die goed verlopen. Daar voel je je veel prettiger bij en je stelt je systeem in op een goed verloop. Dat wat niet in jouw systeem zit, kan je niet aantrekken. Zo simpel is het. Leven vanuit vertrouwen dus.

Hoe krijg ik dat vertrouwen?

Richt je op dat wat je wel wilt, in plaats van op dat wat je niet wilt. En laat je niet beïnvloeden door de angsten van een ander, de media of wie of wat dan ook. De angsten van een ander, zeggen iets over de ander en zeggen nul-komma-nul over jou.

Wat kan ik verder doen om minder-handige gedachten uit te bannen?

Ik kan je helpen om deze gedachten bij te sturen en meer vertrouwen te krijgen, zodat je je ruimer en vrijer voelt waardoor je je veel eenvoudiger kunt richten op de mooie en goeie dingen en je een veel blijer en positiever mens bent.

Gratis tips

Wil je ook meer vertrouwen hebben in het leven? Meld je dan nu aan voor jouw half uur gratis tips online met beeld en geluid.

Heb je al training of coaching bij me gevolgd? Natuurlijk help ik ook jou graag!

Liever een afspraak maken?

Waardevol als je – hieronder bij Reacties – laat weten wat je er van vindt.

Deel deze tips gerust!

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

4 antwoorden
 1. Fia zegt:

  Vertrouwen. Een goed ding. Maar wat als je afhankelijk bent van anderen en de ander blijft in gebreke en de tijd begint te dringen volgens een contract??

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Vertrouwen is zeker een goed ding Fia. En je vraag is zo via de computer niet zo makkelijk te beantwoorden. Staan aan de kant van de oorzaak/eigen verantwoordelijkheid nemen is sowieso altijd belangrijk. Als je wilt dat ik je hiermee help, neem gerust contact op voor een coachingsafspraak. Ik help je graag.

   Beantwoorden
 2. mariska zegt:

  Is nog niet zo makkelijk hoor, je niet laten beïnvloeden door beperkende gedachten van anderen. Oude patronen nemen het soms ‘zomaar’ over. Maar wat een rijk leven heb ik gekregen sinds ik dit weet! Vertrouwen hebben in het goede geeft zoveel lucht en licht.
  Het leven is voor mij nu een ontdekkingstocht en hoe tof is dat??!!!

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Dat is heel tof Mariska! Gaaf he, zo’n ontdekkingstocht. Je ontdekt steeds meer wat wel en niet bij je past en wie je bent. Enne… tot morgen! 🙂

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *