Groeigierig

Voordat ik verder ga, eerst iets bijzonders. Dinsdag 12 november aanstaande geef ik voor de laatste keer de gratis avondworkshop: En nu ik; doen wat goed is voor míj. Het is de laatste keer dat het gratis is en het is de laatste keer dat het ’s avonds is. Aanmelden kan via https://www.astridentius.nl/workshop/.

 

Mitochondriën…, leptineresistentie…, macronutriënten…, ik geef toe; het heeft me af en toe flink geduizeld. En dat doet het nog. Heb ik alles begrepen? Nee. Heb ik veel geleerd? Absoluut!

Oersterk Coach

Afgelopen tijd heb ik de opleiding Oersterk Coach Level 1 van Richard de Leth gevolgd. Eerder schreef ik al over mijn eigen hobbels en obstakels op de weg richting aanmelden (dit kan ik niet, zal ik niet snappen enz.) maar gelukkig kon ik daar snel overheen stappen (want het is oude-ver-over-datum-bullshit) en heb ik me ingeschreven. En intussen alweer afgerond dus.

Iets anders dan verwacht

Ik vond het best technisch. Veel termen dat ik dacht? Wat?!?!?! Waar gaat het over? Uiteraard zitten er mensen in de zaal die daar thuis in zijn. Maar er zitten ook veel mensen in de zaal die er net als ik nog nooit van gehoord hebben.

Praktische tips

Maar ook praktische tips. Zoals bijvoorbeeld dat iemand die maar niet in actie kan komen er voor zou kunnen kiezen het supplement Mucuna Pruriens (fluweelboon) te nemen (ik kan de tip geven, maar ben uiteraard geen arts). Of dat uitstellen te maken kan hebben met het eten van teveel bewerkte koolhydraten. Interessant!

Energiefabriekjes

Dat bewegen goed is weet iedereen, geen nieuws onder de zon. Maar nu weet ik dat we energiefabriekjes hebben (mitochondriën heten ze). Die halen energie uit vet (helpen dus met afvallen). Ze zitten in je spieren. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energiefabriekjes, hoe meer energie dus. Aha. Daarom is alleen wandelen niet voldoende.

Voorkeur voor lui zijn: saboteur

We hebben een enorme voorkeur voor lui zijn, voor gemak. Dat heeft te maken met onze saboteur die energie wil besparen omdat het kan zijn dat je energie nodig hebt omdat je op de vlucht moet slaan. Bovendien kost het vinden, vangen en uitgraven van eten ook heel veel energie. Daarom zegt onze saboteur: doe niks! spaar energie!

Regisseur

En zo koppel ik dat weer aan mijn eigen werk. Ik heb al diverse blogs over de saboteur geschreven. Hoe snoer je je saboteur de mond? Door je regisseur in te zetten! Deze kiest voor actie, voor groei, voor dat wat wél goed is voor jou. Hoe zet je die regisseur in? Door mijn NLP in een notendop-trainingen te volgen! Ik leer je hoe.

Veel opgeleverd

En zo laat ik de technische informatie links liggen, maar de praktische informatie rechts, kan ik veel prima koppelen aan dat wat ik al weet, waar ik achter sta en wat ik de mensen zelf meegeef en is veel in de Oersterk Coach opleiding super handig en direct toepasbaar. Gaaf zeg!

Rusteloze benen

Zo had ik vorige week iemand in de coaching die allerlei dingen benoemt waar ze momenteel tegenaan loopt. Zo ook rusteloze benen. Dat heb ik gehad! denk ik ergens in mijn achterhoofd. Als ik haar heb uitgezwaaid pak ik het enorm uitgebreide lesboek er bij. Ik wil het weten.

IJzertekort

Rusteloze benen blijken te maken kunnen hebben met ijzertekort. Kijk, dat vind ik nou leuk. Ik mail dit aan haar door en doe er een overzichtje bij van de voedingsmiddelen waar ijzer in zit (o.a. cacaopoeder, cashewnoten en gekookte spinazie).

Er uit halen wat belangrijk voor je is

Zo heb ik uit deze opleiding gehaald wat belangrijk is voor mij. Mensen die consulten (willen gaan) geven zullen er andere dingen uithalen. Mensen met weer een andere insteek leren weer andere dingen uit deze opleiding. Dat is het leuke. Je volgt met verschillende mensen dezelfde opleiding, en ieder doet er weer iets anders mee.

Buffettafel

Zie het als een buffettafel. Je loopt er langs, het ene lijkt je lekker, het andere laat je liggen. Daarna ga je nogmaals heen en pak je iets voor een tweede keer en probeer je nog iets anders. Zo werkt het met leren ook. Iedereen pakt wat ‘m ‘smaakt’.

Zo ook bij mij

In mijn trainingen zie ik het elke keer weer. Wat de een direct snapt en meteen toepast, is voor de ander nog een beetje wazig. Maar die ander haalt weer iets heel anders uit de training. Dat kan ook niet anders want we zijn allemaal anders. We hebben een andere insteek, een andere achtergrond, andere plannen, noem maar op.

Waardevol

Heb ik alles onthouden en begrepen? Nee, absoluut niet. Heb ik er veel aan gehad? Nou en of! Ik snap en begrijp op een nog diepere laag waarom bewegen, gezond eten en ontspannen zo ontzettend belangrijk is voor ieder mens. Ik ben groeigierig (niet leergierig, leren doet me aan school denken en daar was ik niet zo van) en ik ben weer gegroeid. En een mens kan niet genoeg groeien, daar wordt ie rijker van.

Ook groeien?

Wil je ook groeien? Beter voor jezelf zorgen? Een leuke waardevolle avond hebben met veel inzichten? En dat ook nog eens gratis?
Kom dinsdag 12 november naar mijn laatste gratis avondworkshop. Zoals ik al aangaf is het de laatste keer dat het ’s avonds is en het is de laatste keer dat het gratis is. Daarna ga ik een paar workshopdagen per jaar geven, en daar hangt een klein prijskaartje aan.
Meld je aan voor de laatste gratis avondworkshop En nu ik; doen wat goed is voor mij 

Tot 12 november!

Waardevol als je – hieronder bij ‘Reactie’ – laat weten wat je er van vindt. ☺️

 

Wil jij ook de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

1 antwoord
  1. Heleen zegt:

    Hoi Astrid, leerzaam om te lezen met welke insteek je bent gaan deelnemen. Met relaxte houding eruit halen wat voor jou te behappen is en wat jou aanspreekt. Dank je wel, hier kan ik iets mee! Ben ook best benieuwd naar het enorm uitgebreide lesboek!

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *