Luister jij naar je eigen oude bullshit?

Ik scroll verder op de pagina. Ja, ja, ja. Dit wil ik!! Gek als ik ben op persoonlijke groei en ontwikkeling word ik steeds enthousiaster van de opleiding die ik voor me zie. Gaaf! Goed voor mij, goed voor mijn gezondheid, mijn energie, mijn ontwikkeling, goed voor de mensen die ik help. Wil ik, wil ik, wil ik. Ik word dolenthousiast. Leuk, leuk, leuk!!

Ik scroll verder naar de Bestel-knop. Enthousiast. Opgewonden. Nieuwsgierig. Maar dan valt mijn oog op iets onverwachts…

Werk- en denkniveau: HBO

BAM! Het staat er alsof het uitschreeuwt: DUS NIET VOOR JOU!!! ASTRID UITGEZONDERD!!! Alle moed zakt in mijn schoenen. Direct. In een split-second. Weg enthousiasme. Weg energie. Weg opwinding. In plaats daarvan een knoop in mijn buik, spanning in mijn lijf, een ik-ben-minder-dan-een-ander en een nooit-zal-het-mij-lukken gevoel.

Dus niet voor mij…

Muts!

In de split-second daarop denk ik: wel voor mij, de groeten!! Want hé, ik heb na de MAVO weliswaar geen voortgezet onderwijs meer gehad maar ik heb mijn onderwijs wel voortgezet! Ik ben directiesecretaresse geworden door mijn inzet en ik-leer-veel-beter-in-de-praktijk-dus-laat-mij-maar-doen!

Ik ben potverdriedubbeltjes al ruim 10 jaar mijn eigen bedrijf! Ik betaal er mijn hypotheek van, ik eet ervan, noem maar op. Dus… loop niet zo te mutsen Assie, dit is oude bullshit. Ver over datum.

Van een high naar een dip naar een high

Zo snel kan je van de ene stemming (enthousiast, wil ik, wil ik, wil ik) naar de andere (niks voor mij, heb alleen maar MAVO dus ik kan dat niet: blèèèhhhh) gaan. En dat allemaal door oude-over-datum-bullshit. Dus… ik heb me inschreven! Jawel! In eerste instantie alleen level 1 omdat ik gezien de thuisstudie (12-16 uur per week) die in level 2 en 3 zitten niet goed in kan schatten of ik daar de tijd voor heb want ik wil dit jaar een vrijstaand huis kopen en een trainingsruimte laten (ver)bouwen. Dus ik heb mijn tijd nodig voor andere zaken.

Maar dat is het punt niet.

Wat is jouw oude-over-datum-bullshit?

Wat is er ooit tegen jou gezegd wat maakt dat je jezelf klein houdt?

Wat heb je ooit jezelf wijs gemaakt waardoor je denkt dat je minder bent dan een ander?

Dat ‘iets leuks’ wat dan ook niet voor jou is bestemd?

HOE LANG BLIJF JE DAAR NOG IN GELOVEN?

Het klopt namelijk niet

Het klopte toen waarschijnlijk al niet maar nu zeker niet. Je hebt toch geleerd? Dan heb ik het niet alleen over scholing. Je hebt toch weet ik het hoeveel keer je neus gestoten en hij is weer geheeld toch? Dan ben je toch wijzer geworden? Zitten de meest wijze lessen niet in de vervelendste ervaringen? Daar heb je er een aantal van gehad toch? Leuk? Nee. Leerzaam? Nou en of!! Dat heet groeien!!

Je kan veel meer dan je denkt

Geloof je dat niet? Denk je nu, dat zeg je wel, dat geldt voor anderen maar niet voor mij? Ik ken het gevoel. En ik weet hoe het er na is. Ik kan je helpen. Gewoon vanuit je luie stoel: 30 min. gratis tips via online contact (Skype, Whats app video, wat dan ook).

Waarom? 

Omdat het zonde is als je in die onzin blijft geloven. Hoe is het met jou over 1 jaar, over 5, over 10 jaar en over 30 jaar als je nog steeds gelooft dat je het niet kan, het niet waard bent, minder bent dan een ander? Is dat geen veel te hoge prijs? Ik vind van wel. Ik gun je de bewustwording en het gereedschap om je oude bullshit (die als het tegenzit op repeat staat) achter je laten. Daar waar het hoort. Ik help je graag vooruit kijken.

Je verdient meer

Wat is je reactie na het lezen van deze zin? In alle eerlijkheid? Als er maar een fractie van een seconde aarzeling in zit om het te geloven, doe je jezelf een heel groot plezier door van die 30 min. gratis tips gebruik te maken. Het zou toch zonde zijn om je de rest van je leven te laten beperken door je eigen onware gedachten?

Gewoon doen

Meld je aan voor jouw half uur gratis tips via Skype, Whats app video of welke vorm dan ook.

 

Liever een afspraak maken?

 

Ik eerst; doen wat goed is voor jóu

Op dinsdag 9 april geef ik een gratis Workshop. Ik vertel je hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Zonder schuldgevoel. Mét respect voor de ander én jezelf.
19.30 uur – Het Behouden Huis – Dorpsstraat 850 – Oudkarspel.
Jij bent er toch ook bij?

 

Waardevol als je – hieronder bij ‘Reactie’ – laat weten wat je er van vindt. â˜ºï¸ Dank je wel.

 

6 antwoorden
 1. Mariska zegt:

  Dankzij de trainingen van Astrid twee jaar geleden het roer omgegooid! Op alle vlakken in mijn leven! Want hee, ik nu op nummer één, wow!!!
  Groeien, ervaren, voelen, staan en opvallen ? ipv vallen en opstaan (wat heus is gebeurd)
  Ik gun iedereen die beleving, achterlaten van overtuigingen die over datum zijn en genieten van mijzelf in mijn nieuwe ‘Zijn’.
  Ik zeg… DOEN die NLP!

  Beantwoorden
 2. Maria zegt:

  Ik kan je zeggen, na je training is het juist leuk om te stretchen! Werkt bijna verslavend…zou dat komen door het beloningsgevoel wat ik er van krijg? Erg leuk om te lezen dat je in je stretch weer nieuwe stretch hebt gevonden. We stretchen wat af! Tot gauw!

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Hoi Maria, ja, als je eenmaal weet wat uitstapjes uit je comfort zone je kunnen brengen, weet je niet meer van ophouden. Heerlijk he! Tot gauw!

   Beantwoorden
 3. Esther zegt:

  Zeker herkenbaar Astrid! Ook tegenaan gelopen voor een studie…. Je brengt me op ideeen!
  Mezelf op nummer 1 zetten valt me nog niet mee. Helaas ben ik de 9e verhinderd, want ik zou graag deel willen nemen aan deze minitraining. Groetjes Esther

  Beantwoorden
 4. Astrid zegt:

  Hoi Esther, wat gaaf dat ik je op ideeen breng. Leuk!! Jammer dat je er niet bij kan zijn de 9e, mogelijk een andere keer? Groetjes, Astrid

  Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *