Eerlijkheid boven alles

Eerst dit:
Ik stop met de gratis Workshop-avonden! Maar…, het goede nieuws is: je hebt nog één kans: op dinsdagavond 12 november aanstaande. Dat is de laatste avond workshop en is het de laatste keer dat het gratis is.
Daarna? Dan wordt het een Workshopdag – ik zeg nog niet waar maar het dak gaat eraf! – met een investering van slechts € 37,–.

 

Dan nu naar de eerlijkheid.

Mensen die mij kennen weten dat ik altijd eerlijk ben. Ik doe niet aan liegen. Ik hou er niet van. Zie er het nut ook niet van in. Eerlijkheid is één van mijn belangrijkste waarden.

Eerlijkheid heeft soms een prijs

Soms kan je je kansen op iets vergooien door eerlijk te zijn en kan het misschien handiger lijken om er omheen te draaien of om een leugentje om bestwil te vertellen. Niet voor mij.

Training afgerond

Zoals ik in mijn vorige blog schreef, heb ik onlangs de opleiding Oersterk Coach level 1 afgerond. Bijzondere training met heel veel informatie, gegeven door een hele gretige gast: Richard de Leth. Een man met een missie. En hoe! Ik was razend enthousiast. En voelde ook nog een paar andere dingen. En toen kwam het evaluatieformulier in de mail…

Ik heb ook een missie

Mijn doel is om mensen lekkerder in hun vel te laten zitten, te stoppen met zichzelf anders voordoen, helemaal oké te zijn met wie ze zijn en daar waar dat nog niet zo voelt, gereedschappen aan te reiken om een nog leuker persoon te worden. Hoe meer mensen van mij weten, hoe meer mensen ik kan helpen, hoe mooier de wereld wordt. Daar ben ik van overtuigd.

Spreken tijdens de jubileumdag Oersterk

En dus heb ik eerder al de stoute schoenen aangetrokken (in tweede instantie weliswaar maar toch), en Richard laten weten dat ik graag samen met hem en Arie Boomsma de jubileumdag van Oersterk een positieve boost zou willen geven.

Eerlijkheid of gaan voor het spreken op die dag?

Gevoelsmatig kan de feedback waarom gevraagd wordt op het evaluatieformulier mijn kansen om te spreken op deze jubileumdag nog wel eens doen slinken. Want ik vond het een razend interessante opleiding maar ik zag ook her en der wel wat haakjes en oogjes.

Evaluatieformulier

En dan komt het evaluatieformulier in de mail en maak ik uiteraard de keuze om de vragen eerlijk te beantwoorden. En maak ik uitvoerig gebruik van de mogelijkheid om feedback te geven. Wat ik voor feedback heb gegeven? Dat laat ik in het midden. Respect is immers ook een hele belangrijke waarde voor me.

Eerlijk duurt het langst

Misschien slinken mijn kansen om te mogen spreken voor Oersterk. Maar… het kan natuurlijk ook zijn dat het enorm gewaardeerd wordt en dat ik juist op een positieve manier blijf hangen.

Trouw aan mezelf

Als ik anderen iets wil leren is het wel trouw zijn aan jezelf. Ontrouw aan jezelf is één van de grootste energielekken. Door eerlijk te zijn – ook nu – blijf ik trouw aan mezelf, wat het gevolg dan misschien ook moge zijn. En trouw zijn aan mezelf ik het grootste cadeau dat ik mezelf kan geven.

Hoe doe jij dat?

Ben jij altijd eerlijk?
Of vind je eerlijkheid niet zo belangrijk?
Ben je het soms wel maar kies je er ook soms (onbewust?) voor om niet (helemaal) eerlijk te zijn?
Ben jij trouw aan jezelf of vind je dat nog niet zo makkelijk?

Ik zou het gaaf vinden om dit bij Plaats een reactie van je te horen.
Laat je het weten?

 

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

5 antwoorden
 1. Heleen zegt:

  Ik snap de boodschap in je verhaal. Het voelt het meest zuiver om eerlijk te zijn. Het is voor mij van belang en het lukt me steeds beter. Oefening baart kunst. Wat ook leuk is dat ik ervaar dat uitleggen waarom ik Nee zeg op iets ik mezelf niet ga verklaren. Nergens voor nodig en ook dan blijf ik trouw aan mezelf.

  Beantwoorden
 2. Christiaan zegt:

  Hi Astrid!

  Als iemand die de tweedelige opleiding oersterk overweegt ben ik wel benieuwd naar alles wat je beviel en verbeterpunten die je zag of dingen die je misschien tegenvielen. Zou het zeker waarderen.

  Groetjes!

  Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *