Ik kom er op terug

Waar ik op terugkom? Dat lees je zo. Eerst iets anders:
De laatste avond Workshop zit er op. Het was een bijzonder waardevolle avond. Wauw! Wat een inzichten en wat een energie!
Het alternatief voor deze avond? Een dag Workshop op 11 januari: En nu ik; doen wat goed is voor míj. Voor iedereen die het zat is om steeds maar voor een ander klaar te staan en zichzelf te vergeten. Kom je ook?

En dan nu waar ik op terugkom:

‘Heb je deze ook te koop?’

‘Eh…’, nou niet helemaal. Ik heb wel de standaards, daar vraag ik een tientje voor.’

Ze heeft ze zien hangen in de wc: mijn oneliners. Kleine kaartjes met allerlei uitspraken. Ze wil de standaard niet. Die kaartjes zijn te groot. Ze wil de kleine. En vraagt dus of die ook te koop zijn.

Ik heb deze vraag al eerder gehad

En dus is er blijkbaar behoefte. Ik vraag wat ze er voor over zou hebben en als ze antwoord geeft zegt een medecursist van haar; ik wil ze ook!

Grotere behoefte

De helft van de groep blijkt de kaartjes te willen. In kleine vorm dus. Wat leuk! ‘Ik zeg niks toe’, zeg ik, ‘maar ik ga mijn best doen om ze morgen klaar te hebben.’ Ik bel direct mijn secretaresse om het bestand te updaten.

Heel tijdrovend

Als de cursisten de deur uit zijn print ik de oneliners op A4: op verzoek van mijn printer stuk voor stuk. Dat is heel tijdrovend. Als ik mijn printer niet gehoorzaam maakt ie er een zootje van, dus volg ik toch maar  braaf zijn instructies.
Daarna snijd ik de oneliners stuk voor stuk uit. Wat een werk! denk ik na 1 A4’tje.

Maar ja… ik heb het beloofd

Dus snijd ik ook het volgende A4’tje. Als ik de eerste set af heb en met de tweede bezig ben, besluit ik dat ik de tweede afmaak en het daar bij laat. De cursisten die voor de laatste versie kiezen krijgen korting.

Dat kan je niet maken

Die gedachte gaat heel even door mijn hoofd. Maar hè, ik heb er al een werkdag van een uurtje of tien opzitten en ben nu al ruim een uur bezig met die kaartjes en ik heb nog 5 sets te gaan. Dit is niet handig. De cursisten hebben morgen meer aan me als ik nu de boel de boel laat en morgen weer fris en fruitig voor de groep sta.

Wat denk je?

Ik heb de groep een video gestuurd en uitgelegd hoe of wat. En wat denk je? De ongesneden sets waren het eerste weg!

Durf jij ergens op terug te komen?

Of ben je van ‘beloofd is beloofd’? Dat had ik wel altijd: ik heb het toegezegd dus ik móet het wel doen. Al gaat het ten koste van mijn energie, van mijn slaap, van wat dan ook, want ik heb het toch beloofd?
Dankzij NLP heb ik geleerd om ook goed voor mezelf te zorgen, en niet de ander altijd voor te laten gaan en maar af te wachten of er dan nog wat energie over zou zijn voor mij.

Je las een blog van mij, Astrid Entius

Reageren mag altijd (dat vind ik leuk!) en delen ook!
Wat ook mag is jezelf inschrijven de blogs per e-mail te ontvangen.

Mogelijkheden:

Workshop En nu ik; doen wat goed is voor míj – zaterdag 11 januari
NLP in een notendop – korte NLP trainingen in kleine groepen
Coaching – individueel – voor snel en effectief inzicht
Online coaching – ideaal als je eerst eens rustig wilt kennismaken

En verder:

Astrid, wie?
Wat cursisten ervan vinden

6 antwoorden
 1. Anneke zegt:

  Gaaf, ik mocht ze op de foto zetten van je maar zou die leuke verhelderende kaartjes zeker ook zelf willen ophangen!!
  Dus als je ze ooit weer aanbied ik ben fan!!!!

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Dat is leuk ‘fan Anneke’ ????. Trek in de komende vervolgtraining even aan de bel als je wilt, dan heb ik voor jou ook een set.
   Fijn weekend alvast!

   Beantwoorden
 2. Heleen zegt:

  De vinger op de zere plek Astrid. Doen wat ik beloofd heb, ik heb bemerkt dat het een druk op mijn schouders gaf. Dus voorzichtiger in beloven geworden…toch ben ik mens en enthousiast genoeg om her en der iets te beloven. Dat levert blaren, brandblaren en littekens. En dan lees ik hoe jij dat doet, denk ik, goh dat NLP is ook overal voor inzetbaar he. Leuk dat in februari weer een basistraining start. Tot spreeks!

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Gaaf dat je merkt wat het doet Heleen. Mensen helpen is iets moois maar het kan niet de bedoeling zijn dat dat ten koste van jezelf gaat toch? NLP is idd overal inzetbaar! #goedspul ☺

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *