Van welk stukje van jezelf hou je het meest?

astrid entius training en coaching houden van jezelf

Dit was een van de ‘verjaardagslunch-vragen’. Aangevuld met ‘En waarin zou een toekomstige partner je aan kunnen vullen?’

Ik merk dat ik niet zo 1, 2,3 antwoord heb op de vraag.

Van welk stukje van mezelf hou ik het meest? Ik laat ‘m even inzakken en herhaal ‘m een paar keer. Ik hou van het stukje van mezelf dat niet of nauwelijks oordeelt, en van het stukje dat milieu-vriendelijk is en dat niet zomaar berichten in de media voor waar aanneemt. Het enthousiasme wat ik voel en laat zien als ik training geef, vind ik ook gaaf. Ik ben dan helemaal in mijn element. Wat ik ook mooi vind is dat ik eerlijk ben en ook al hoort het niet, ik kan soms erg lachen om mijn eigen grappen ?. Ik ben trouwens ook blij dat ik kan lachen om mijn onhandigheid.

Maar dat was de vraag niet

Van welke van deze stukjes hou ik dan het meest? Hmmmm…, nog steeds niet zo makkelijk. Eerst maar door naar de tweede vraag: ‘En waarin zou een toekomstige partner je aan kunnen vullen?’

Ik kan nog wel eens van hot naar her vliegen waardoor ik van voor niet weet waar ik van achter mee bezig ben. Een partner die rust uitstraalt zal mijn rust extra naar bovenhalen. Een partner zou me ook aan kunnen vullen door me af en toe stop te zetten (en ja, dat ‘moet’ ik dan wel toelaten natuurlijk) en me meeneemt om leuke dingen te gaan doen. Want een eigen bedrijf is leuk maar voor ik het weet ben ik voornamelijk aan het werk en er is meer op de wereld dan dat natuurlijk.

En heel praktisch? Iemand die de weg makkelijk kan vinden en goed kan rekenen zou mooi meegenomen zijn! ?

Terug naar de eerste vraag

Ik merk dat ik geen keuze kan maken. ‘En als je toch zou moeten kiezen?’, hoor ik de trainer in mezelf vragen. Verdorie, die trainer toch. Zo makkelijk kom ik er dus niet mee weg. Oké, samenvatten: milieu, eerlijkheid, enthousiasme, humor. Ik staar minuten lang naar het scherm, laat de woorden langs gaan en ik merk dat ik er niet uitkom. En ergens klopt het ook weer wel. In NLP in een notendop 3 leren we dat we niet uit delen of stukjes bestaan maar uit één geheel. Het gaat om het hele pakketje. Ik ben gek op dit pakketje dat steeds leuker wordt door de persoonlijke groei en ontwikkeling.

Van welk stukje van jezelf hou jij het meest?
Waardevol als je – hieronder bij Reacties – laat weten welk stukje dat is.

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

8 antwoorden
 1. Fenna Deutekom zegt:

  Hoi Astrid,

  Lees met veel plezier je blogs.
  Het inspireert mij en bij sommige stukken tja dan borrelt het flink bij mij.
  Ga door, ik ontvang je blogs graag.

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Wat ontzettend leuk om te horen Fenna. Laat maar lekker borrelen; je onbewuste goed voor je bezig zo te lezen. Dank je wel voor je reactie.

   Beantwoorden
 2. heleen zegt:

  Leuk blog weer. Zie het zo voor me hoe ook jij als trainer mens bent en daar over nadenkt. Ik hou van de acceptatie die ik heb mogen ontvangen de laatste tijd. Dat voelt me een partijtje lekker. Ook dankzij jou!

  Beantwoorden
 3. mariska zegt:

  ‘Stukje houden van jezelf’ en toen bleef het stil in mij…… waar/wanneer veranderd accepteren naar houden van of zijn het equivalenten? ‘Leer eerst es van jezelf houden’… ja lekker dan, hoe?? Met jouw blog in mijn achterhoofd heb ik een plan bedacht 🙂 ik zoek de kleine dingen, laat los om weer te ontvangen. En bouw rustig door aan een betere en mooiere versie van mijzelf. .
  Dank voor het delen van deze filosofische vraag :-*

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Wauw! Lekker bezig Mariska! Gaaf om te merken dat je het ‘hoe dan?’ Al hebt geleerd in je NLP in een notendop-trainingen.

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *