Hoe ga je om met de blikken en meningen van anderen?

astrid entius training nlp blikken meningen anderen

‘Hoe ga je om met blikken/ meningen van anderen m.b.t. de door jouw gemaakte keuzes in je leven?’ Ook dit was één van de vragen met de verjaardagslunch. Tja, wat doe je als je keuzes maakt en anderen vinden daar iets van?

Anderen vinden altijd ergens iets van

Dus als je je daardoor laat weerhouden kan je nooit iets. Dit is makkelijk gezegd en nog niet voor iedereen ook even makkelijk gedaan. Maar gelukkig trek ik me er weinig meer van aan.

Voorheen zou ik me er door laten beperken

Dan was ik bang dat mensen vonden dat ik dom was of stom. Of dat ze zouden vinden dat ik dingen zei die niet klopte. Of dat ik in de ogen van anderen dingen zei/schreef/deed waar ik helemaal naast zat.

‘Wat zouden ze wel van me vinden?’ was iets wat regelmatig door mijn hoofd (en mijn lijf) ging. Met als gevolg dat ik weinig ondernam, altijd op zeker speelde en er alles aan deed om maar aardig gevonden te worden. Want dat is wat er vaak achter zit: wat als ze me niet aardig vinden?

Lang leven persoonlijke groei en ontwikkeling

Gelukkig heb ik geleerd dat dat wat een ander zegt iets over die ander zegt. Ik herhaal het nog even: dat wat een ander zegt zegt iets over de ánder. En helemaal niets over jou. He-le-maal niets!

Een ander mag zijn mening hebben en die van jou mag er van afwijken. Of de mening van de ander mag van die van jou afwijken; het is maar net hoe je het ziet. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn in het leven. Je kunt en mag rustig van mening verschillen.

Dit weten mensen vaak wel. Maar iets weten en het geïntegreerd hebben en er naar handelen zijn twee hele verschillende dingen. Wel weten maar niet doen is immers hetzelfde als niet weten. Pas als je in alle cellen van je lijf voelt en ervan overtuigd bent dat je helemaal oké bent zoals je bent en dat het prima is om te doen wat je wilt (mits het niet ten koste gaat van een ander of de rest van de wereld natuurlijk) voel je je vrij.

En dat is wat ik heb geleerd in de trainingen die ik heb gevolgd: blij zijn met mezelf. Me vrij voelen te doen wat ik wil, zonder dat het ten koste gaat van een ander of van mezelf.

Dat is ook waarom ik trainingen ben gaan geven

Ik wil het anderen ook leren! Het is toch potverdorie gewoon ons geboorterecht om blij te zijn met onszelf, respect te geven én te krijgen?

Ik leer je hoe je hier mee om kunt gaan en ook wat je kunt doen als je je niet respectvol behandeld voelt. Je kunt de ander immers niet veranderen. Waar je wel invloed op hebt? Op de manier waarop jij er mee omgaat. Op het moment dat je vindt dat een ander niet respectvol of aardig reageert gaat het niet om de ander maar om jou! Wat doe jij waardoor je er iets van aantrekt? Een ander kan jou immers niet triggeren, je láát je triggeren. Blijkbaar vind de trigger voedingsbodem, anders zou het je niet raken.

Over het triggeren komt ook nog een blog trouwens ?.

 

Gratis tips

Wil je leren wat je kunt doen om je niet van de wijs te laten brengen door de blikken of meningen van anderen? Meld je dan nu aan voor jouw half uur gratis tips via Skype.

Heb je al training of coaching bij me gevolgd? Natuurlijk help ik ook jou graag!

Liever een afspraak maken?

Waardevol als je – hieronder bij Reacties – laat weten wat je er van vindt!

Deel deze tips gerust!

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

6 antwoorden
 1. mariska zegt:

  Ik hoor het je vertellen!!! He-le-maal! 😉
  Ik voel de drive waarmee je jouw ervaringen wil delen zodat nog meer mensen blij zijn met zichzelf.
  Ik zie je voor de groep staan wanneer je dit deelt/aan de orde stelt
  Ik proef de passie voor je vak….zo waardevol

  Ik hoor dat ik mijzelf steeds meer mag laten horen, zie dat ik erdoor groei en voel meer zelfwaardering
  Ik proef de drang om te groeien…. naar meer vrijheid en naar het geluk… vrede in mijzelf

  Dank Astrid voor het meelopen, bijsturen en er zijn!! Namaste

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Wat super Mariska! Ik loop en stuur graag mee enne… je weet het he? Het grootste gedeelte doe je he-le-maal zelf Dus groot compliment naar jou!

   Beantwoorden
 2. heleen zegt:

  Ik ben zo blij dat ik dit al voor een groot deel heb afgelegd Astrid. Ook nu lees ik weer de bevestiging waarom het zo belangrijk is. LEEF!!! Mooi geschreven blog, ik smul ervan.

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Wat ontzettend waardevol Caro dat je weer blij bent met jezelf en meer rust hebt. Dat je nog meer wilt groeien snap ik heel goed. Niet alles uit jezelf halen zou zonde zijn.

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *