Wat wil je nog in je leven?

astrid entius training coaching NLP doelen

Wat wil ik nog in mijn leven? Ook deze vraag werd me gesteld tijdens de verjaardagslunch.

Hoezo ‘nog’?

Ik merk dat het woord nog me opvalt. Waarom precies? Alsof ik ‘er al bijna ben’? Alsof ik nog maar een paar jaar ga werken?

Wat ik wil? Veel!

Pand
Ik wil graag verhuizen naar een klein huis met een grote schuur die ik tot trainingsruimte kan laten verbouwen. Eentje van 100 vierkante meter met 2 verdiepingen zou super zijn. Of een huisje met flink wat grond zodat ik een trainingsruimte kan laten bouwen. Dit allemaal buiten de bebouwde kom in een landelijke omgeving. In Nieuwe Niedorp (daar liggen mijn roots), Winkel, Lutjewinkel of Oude Niedorp. Wat lijkt me dat geweldig zeg!

Partner
Ik weet niet waar die prinsen en prinsessen allemaal heen stuiven op hun witte paard maar ik heb ze nog niet gezien. En misschien stuif ik wel net zo snel aan hun voorbij. Ik zou het in ieder geval heel gezellig vinden om weer iemand te hebben die speciaal voor me is en voor wie ik speciaal ben. Samenwonen hoeft niet (zeg ik nu ?).
Ik hou mezelf regelmatig de spiegel voor. Hoe komt het dat ik nog geen partner heb? Kom ik misschien te sterk/onafhankelijk over? Schrikt het anderen af om een relatie met een trainer/coach te hebben? Heb ik nog een megamuur om me heen staan en jaag ik iemand al weg voor ie überhaupt maar adem heeft gehaald om wat te zeggen? Doe ik er te veel mijn best voor (de helft van Nederland vindt dat zo ongeveer ?), doe ik er te weinig voor? (dit is de mening van zo’n beetje de andere helft van Nederland ?).

Ander type training
Er borrelt al een tijdje iets over een andere training, naast de NLP-trainingen, maar ik weet nog niet hoe of wat. Laatst was ik zelf cursist en toen zei de trainer (Monique) dat ik niet bedoeld ben om veel te werken maar dat ik een sabbatical leven heb. Ik verslikte me zowat in mijn thee! Ik een sabbatical leven? Laat me niet lachen!

‘Gebruik volgend jaar om minder te werken en meer te voelen wat er nodig is. Je weet zo ontzettend veel. Als je daarvan een mix maakt, kan je nog meer mensen helpen.’ Een heel jaar minder werken?!?!? Allerlei vragen en bezwaren schieten door mijn hoofd: en mijn hypotheek dan?, en mijn nieuwe pand dan?, en mijn huidige trainingen dan? En ehm… minder werken? Wat moet ik dan in godsnaam doen in die tijd? Minder werken? Dat kan toch zomaar niet?

Naar de eerste schrik ben ik me gelukkig ook bewust van mijn reactie en weet ik dat ik slechts iets nieuws hoor, dat mijn gedachten voortkomen uit het loslaten van zekerheid en het bekende en dat ik niet hoef te doen wat Monique zegt maar dat het mijn keuze is. Het blijft door mijn hoofd gaan en daarom zou er zomaar een kern van waarheid in kunnen zitten. Ach, het is nog geen 2018 (nog lange niet, nog lange niet ?).

En verder?

Ik weet van mezelf dat ik meer van de korte termijn doelen ben dan van de langere termijn. Een doel stellen voor over 5 jaar bijvoorbeeld is voor mij veel te ver weg en dus hou ik het dichterbij. Doelen stellen is goed, want dan kan je je kompas bijsturen. Ik zie het vaak als de TomTom: je tikt je bestemming in en als je van de route afwijkt weet je waar je hoe bij kunt sturen om toch op de gewenste tijd op de juiste plek te arriveren.

Het gave is dat er ook gewoon veel gebeurt; het balletje rolt lekker. Als ik zie dat ik bijvoorbeeld in de trainerstraining ‘ben beland’ zonder dat ik (bewust) van plan was trainer te worden, vind ik dat razend interessant. Of dat radio Noord-Holland op mijn voicemail stond met het verzoek om aan te schuiven in één van hun programma’s. Of dat ik gevraagd wordt voor een column.
Mijn voelsprieten staan goed denk ik.

Waardevol als je – hieronder bij Reacties – laat weten wat jij (nog) wilt in je leven.

 . 

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

2 antwoorden
  1. mariska zegt:

    Inderdaad, dat woordje ‘nog’ zette bij mij ook een en ander in werking. Wat wil je in het leven??? Die vraag stel ik mij geregeld en de uitkomst is divers met een paar terugkomende items. Namelijk innerlijke rust en een partner. Is dit aan elkaar gelinkt? Nope…. hoewel ik voorheen dacht van wel. Zoekt en gij zult vinden….. (?) loslaten en leven in het NU is een fijne manier om in het leven te staan. In plaats van zoeken mij openstellen om andere deuren te openen en andere wegen te bewandelen. NLP helpt de sleutel te vinden, de ‘tomtom’ bij te stellen (ook die verouderd wel eens). Het levert mij veel energie op, ik leer inspirerende mensen kennen en een nieuwe wereld gaat voor mij open.

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *