Voel je zelfverzekerd en krachtig!

zelfverzekerd

Voel je je al zelfverzekerd en krachtig? Of loop je stiekem op je tenen? ?

Hoe je dat van jezelf kunt weten? Ga het voor jezelf maar eens na. Dat zijn de momenten waarop je voelt dat je heel hard je best doet (met smoesjes) een bepaalde situatie niet aan te willen gaan.

Enkele voorbeelden kan ik zo opnoemen. En daarin ben je echt niet de enige. We zijn allemaal mens en lijken momenten heel zelfverzekerd en krachtig, zolang we ons leven onder controle hebben. Maar als dat lijkt te verdwijnen voelen we ons in  een vreemde situatie nog maar de helft zo zelfverzekerd. Of vertel ik je nu iets nieuws? Ik zal je op weg helpen.

In bijzijn van je ouders, broer, zus laat je heel eenvoudig je mening horen, het maakt je niet uit hoe het je mond uit komt.
Bij vrienden of collega’s idem dito. Soms kun je zelfs het hoogste woord voeren.
Maar als je leidinggevende je iets verzoekt en je voelt, ‘hier ben ik het niet mee eens’, laat je dan ook (op een respectvolle wijze) van je horen? Of zeg je ja en amen?

Nog meer voorbeelden? Je ziet je favoriete BN’er lopen en krijgt zoveel respect voor die persoon dat je amper of zelfs geen gesprek met die persoon durft te voeren. Hij of zij is toch gewoon mens?
Dat je iemand uit je vriendenkring nauwelijks nog spreekt (simpelweg geen klik meer voelt met die persoon) en pardoes zeg je ja als diegene vraagt samen weer eens iets leuks te doen. Je voelt jezelf onhandig die persoon kenbaar te maken hoe je er echt over denkt.

Mens

Hoera je bent mens…? en mensen hebben nou eenmaal de mogelijkheid zich bewust te worden van hun gedrag. En nu is mijn vraag: wat levert deze ontdekking die je hebt gedaan, jezelf op?
Ik kan natuurlijk tegen je zeggen dat dat helemaal niet nodig is jezelf onzeker te voelen, maar dat helpt niet. Weet je waarom niet? We leven in patronen. Ooit heb je iets meegemaakt waarin je je onzeker voelde en niet oké was met jezelf en je bent het daarna door die bril blijven zien. Betekent dat dat je daar dan mee moet leven? Gelukkig niet!

Goed nieuws

Ik help je heel graag een andere bril op te zetten. Ik help je ontzettend graag met het ontdekken van een betere bril. Hoe gaaf zou het zijn om eens vrijblijvend online met mij te kletsen?

Minitraining

Hoe gaaf zou het zijn om eens vrijblijvend een Minitraining op locatie bij te wonen?

 

Wil je meer lezen?

0 antwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *