Ben jij echt jezelf?

Of doe je jezelf soms anders voor? ?

Hoe je dat van jezelf kunt weten? Dat is niet zo moeilijk hoor. Dat zijn de momenten waarop je voelt dat je niet zo trots of blij bent met jezelf in contact met anderen.

Enkele voorbeelden kan ik zo opnoemen. En daarin ben je echt niet de enige. We zijn allemaal mens en lijken geprogrammeerd de ander het naar de zin te maken. En vooral onszelf te vergeten. Of vertel ik je nu iets nieuws? Ik zal je op weg helpen.

Kijk je blij maar je bent het niet?
Hoor je jezelf openhartig praten, maar je wilde het voor jezelf houden?
Voel je je vreselijk maar je doet je voor alsof het goed met je gaat?

Nog meer voorbeelden? Als je jezelf had voorgenomen ‘nee’ te zeggen als die ene persoon je om een gunst vraagt en toch ‘ja’zegt.
Dat je iemand tegenkomt op straat waar je liever geen gesprek mee voert (misschien omdat je niet zo lekker in je vel steekt of simpelweg geen klik voelt met die persoon) en pardoes sta je toch te praten met diegene en betrap je jezelf erop dat je staat te lachen.

Mens

Hoera je bent mens…? En nu is mijn vraag: wat levert deze ontdekking die je hebt gedaan, jezelf op?
Kun je jezelf blij in de spiegel aankijken? Of reken je de gedurende dag het met jezelf af? En wat levert dat je op?

Goed nieuws

Wat nou als ik je vertel dat je stappen kunt zetten zodat je jezelf wel aan je eigen afspraken houdt?
Ziet dat een afspraak met jezelf en je daaraan houden positief effect heeft op wie je bent?
Gaat voelen in je lichaam dat je voor jezelf op de juiste wijze op mensen reageert, zonder hen tekort te doen?
En dat je dat ook nog van je omgeving krijgt te horen dat je een fijn mens bent?

Ik help je heel graag! Zet gerust een eerste stap en ga eens met mij in gesprek. Gewoon online, gratis en vrijblijvend.

 

Minitraining

Hoe gaaf zou het zijn om eens vrijblijvend een Minitraining op locatie bij te wonen?

 

Wil je meer lezen?

1 antwoord
  1. Pauline Hartman zegt:

    Hoi Astrid, het klopt helemaal wat je hier noemt. Ik ben mij veel bewuster geworden van wat ik doe. Merk nog wel dat ik soms nog dingen voor een ander doe. Voordeel is wel dat ik mij daarvan bewust ben en er op dat moment dan ook voor kies 🙂 Groetjes van Pauline

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *