Ik ben te aardig

aardig teleurgesteld astrid entius

Komt de zin: “Ik ben te aardig…” regelmatig aan je voorbij? ?

Weet je hoe vaak je jezelf (onbewust) al hebt teleurgesteld om tot deze conclusie te komen? Ontelbare keren. Je leven lang. Zonder dat je het wist stelde je jezelf steeds teleur. Ga het voor jezelf maar eens na. Hoe vaak sta je voor de ander klaar? Hol je van hot naar her om net je eigen bedoeningen klaar te krijgen? Heb je amper echt tijd voor jezelf?

Natuurlijk voelt het fijn om ergens bij te horen en een (extra) schouderklopje te krijgen. Je bent hierin niet de enige hoor, wij mensen zijn geprogrammeerd om bevestigd te willen worden, gezien en gehoord te worden. Dan voelen we ons gewaardeerd. Maar wat als het ten koste gaat van jezelf? Als je op je tenen moet lopen?

De zin: “Ik ben te aardig…” spreekt je aan. Je bent je bewust geworden van je gedrag. Misschien omdat je het een ander persoon over jou hoorde zeggen, misschien omdat je het zelf al een tijdje voelt knellen. Maar hoe komt het nou eigenlijk?

We mopperen en klagen achter de schermen maar eenmaal voor de schermen doen we toch weer een stapje harder. Hard op weg naar dat ene complimentje. Hoe langdurig of misschien kortstondig voelt die bevrediging nou eigenlijk? Leef je er door op en maakt het je dag? Dan zit je vast in het patroon. En het is aan niemand om daar over te oordelen of dat goed of fout is. Het gaat om jou.

Hoe zuinig ga je met je tijd om?

Wat levert deze ontdekking die je hebt gedaan, jezelf op?
Hoe zou het voor je zijn als je de ander eens een keer teleur gaat stellen? Met respect voor elkaar kun je je jezelf prima op de eerste plek zetten. Het gaat er om dat je de programmering in jezelf ombuigt naar de bewustwording wat jij wilt. Als je dat weet is het veel makkelijker daar naar te leven. Het leven wordt dan alsmaar leuker, dat beloof ik je!

Goed nieuws

Ik help je heel graag te oefenen anderen (met respect) teleur te stellen. Zet gerust een eerste stap en doe vrijblijvend mee met mijn Minitraining. Die geef ik meerdere keren per jaar. Je kunt nu alvast jouw plekje reserveren voor de eerstvolgende datum ? Ik zou het heel leuk vinden je daar te ontmoeten.
 

Minitraining

Hoe gaaf zou het zijn om eens vrijblijvend een Minitraining op locatie bij te wonen?

 

Wil je meer lezen?

0 antwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *