Miscommunicatie

miscommunicatie communicatie NLP Astrid Entius

Kun je jezelf goed verwoorden? Of ligt het aan de ander dat je niet begrepen wordt? ?

Gesprekken voeren doen we allemaal. Face to face, via de telefoon, via de app, noem maar op. En…, komt het altijd zo over zoals je wilt? Waarschijnlijk niet. De kans is groot dat de ander je niet (altijd) begrijpt zoals je het hebt bedoeld. Miscommunicatie komt vaak voor en overal waar communicatie is kan miscommunicatie ontstaan.

Is er bij jou sprake van (veel) miscommunicatie? Afhankelijk van de persoon met wie je communiceert is dat in meer of mindere mate vervelend en kan het ook nog eens grote gevolgen hebben. Het kan conflicten opleveren en resulteren in ruzies en problemen zowel privé als op de werkvloer.

Het kan liggen aan de woorden die jij of de ander kiest dat je elkaar niet begrijpt. Maar er komt nog veel meer kijken bij communicatie. Als je met een lach vertelt dat je een uurtje geleden van je fiets bent gevallen, heeft dat een ander effect op mensen dan dat je het vertelt met een meer ernstig gezicht. Ben je je hiervan bewust hoe jij dat doet? Durf je hierin naar jezelf te kijken, als zowel zender als ontvanger?

Miscommunicatie oplossen deel 1

Hoe interessant is dat ik je kan uitleggen hoe het kan dat we elkaar soms totaal niet begrijpen. Waar de oorsprong van misverstanden ligt?  Bovendien leer ik je hoe je er in het vervolg beter mee om kan gaan.

Miscommunicatie oplossen deel 2

Zodra je deel 1 begrijpt, kan ik je leren wat jij kan doen om je eigen communicatie te verbeteren. We gaan oefenen met toon, woordkeus, lichaamstaal. Maar ook gaan we aan de slag met wat jouw voorkeurstype is in taal en beeldende taal. En dit is niet het enige. Er is nog veel meer.

Goed nieuws

Ik verklap je graag een paar onderdelen van deel 1. Zet gerust een eerste stap en doe vrijblijvend mee met mijn Minitraining. Die geef ik meerdere keren per jaar. Je kunt nu alvast jouw plekje reserveren voor de eerstvolgende datum ? Ik zou het heel leuk vinden je daar te ontmoeten.

Minitraining

Hoe gaaf zou het zijn om eens vrijblijvend een Minitraining op locatie bij te wonen?

Wil je liever zo snel mogelijk beter communiceren? Dat kan!

 

Wil je meer lezen?

0 antwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *