Stress

Schiet jij voor je het weet in de stress? Laat je je uit het veld slaan door tegenslag, hoe klein soms ook? ?

In dat geval heb ik een vraag:
Kost dat je energie of geeft het je energie?

Waarschijnlijk dat eerste: het kost je energie. Oké, nu je je daar bewust van bent heb ik een andere vraag aan je: hoe veel keer per dag komt dit voor? Ik zou je bijna meerkeuze antwoorden willen geven:

A  Te vaak
B  Veel te vaak
C  Ik ben zo ontzettend gestresst dat ik hier geen antwoord op kan geven
D  Wat was de vraag ook alweer?

Hoeveel zou het je opleveren wanneer je ontdekt hoe je anders om kunt gaan met de dingen die gebeuren? Wat zou het je brengen als je je niet meer (zo erg) hoeft op te winden? Laten we ook hier naar de meerkeuze antwoorden kijken:

A  Rust
B  Betere contacten
C  Een blijere ik
D  Rust, betere contacten, een blijere ik en nog veel meer

Interessant hè

Ja
Eh…
C  Nee (als dit je antwoord is klik dan op het kruisje (x) om deze internetpagina af te sluiten en ga verder met waar je mee bezig was)

Wat bezorgt direct stress?

Dat is voor iedereen verschillend. Maar we hebben ons in de loop der jaren zelf aangeleerd hoe en wanneer we in diverse situaties stress ervaren. Wanneer jouw moment daar is weet je exact wat je moet doen. Er veranderd van alles aan je lichaam. Dat is van buiten zichtbaar en van binnen voelbaar. Hoe intens dat is hangt af van hoe je het jezelf hebt aangeleerd. Je ademhaling verplaatst zich naar je borst, je ademhaling versnelt. Je spant je spieren aan en hoort jezelf onaardige dingen tegen jezelf zeggen. En de beelden die je voor je ziet zijn best heftig.

De één krijgt stress van in de file staan, omdat het gevolg kan zijn dat je te laat op je werk of die belangrijke afspraak komt. De ander krijgt stress van een overvolle takenlijst. De ander krijgt stress van de koffer inpakken. Stress hebben we in ons leven geïntegreerd omdat we denken dat het als doel heeft om in actie te komen. Maar is dat ook zo? Tijdelijke stress is nog te hanteren maar wat doe jij als er weer een stresspiek aankomt en je jezelf afvraagt hoe daar weer doorheen te komen, met alle vermoeide gevoelens en prikkelbare humeuren ten gevolg?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen en getriggered werd om dit te lezen, dan weet je voor jezelf al dat het tijd wordt het nu echt aan te pakken.

Goed nieuws

Ik help je graag rust te geven, betere contacten te krijgen en je blijere ik te ontmoeten. Er zijn diverse methoden die ik je kan leren om stress te verminderen. De manier die je hebt aangeleerd in stresssituaties, daar zetten we samen een nieuwe methode naast. Als je mind kan kiezen tussen een oude energie-vretende of een nieuwe energie-gevende methode, dan kiest het altijd voor de laatste. Je moet alleen nog weten hoe.

Zet gerust een eerste stap en kom vrijblijvend kennismaken!

Doe bijvoorbeeld mee met mijn Minitraining. Die geef ik meerdere keren per jaar. Je kunt nu alvast jouw plekje reserveren voor de eerstvolgende datum. Ik zou het heel leuk vinden je daar te ontmoeten.

Of maak gebruik van 30 minuten gratis online-coaching, dan help ik je direct een stapje verder.

 

Basistraining

Meerdere keren per jaar start de basistraining NLP in een notendop 1. Een ideale eerste stap naar persoonlijke ontwikkeling. Je kunt je nu nog inschrijven!

 

Wil je meer lezen?

1 antwoord

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *