Soms voel ik me een huilend klein meisje

Soms voel ik me een verdrietig klein meisje, huilend in de box. Armpjes omhoog, intens verdrietig, eenzaam en alleen. Alsjeblieft, til me op, pak me vast, geef me veiligheid en geborgenheid, zeg me dat alles goed komt.
Maar er is even niemand om me op te pakken.

Mezelf op schoot nemen

Gelukkig ben ik nu groot genoeg om zelf uit de box te stappen. Of om mezelf op schoot te nemen.
Ik zou de kleine verdrietige Astrid oppakken uit de box, vastpakken, op schoot zetten, zachtjes heen en weer schommelen en over haar kleine hoofdje aaien.
Ik zou zeggen: Heee kom maar lieverd, ik ben er, je bent veilig. Je mag huilen, dat geeft helemaal niet. Alles is goed. Er kan je niks gebeuren.

Als ze dan haar traantjes onbedaarlijk kan laten gaan zou ik zeggen:

Weet je, lieve kleine Astrid, ik kom uit je toekomst. Zal ik je eens een paar mooie dingen vertellen?

Jouw papa en mama en grote broer op wie je zo dol bent, die blijven nog heel lang in jouw leven. Je zult altijd een heel goed contact met ze hebben, met ze knuffelen, met ze huilen en met ze lachen.

Het is helemaal niet erg dat je liever in een overall loopt dan in een jurkje, dat je liever op een brommer door de fruittuin crosst dan met poppen speelt. Het geeft niet dat je je niet thuis voelt bij de hinkelende en touwtjespringende meisjes op het schoolplein.
Het is prima dat je dan met de jongens mee gaat voetballen. Echt. Je mag doen wat je leuk vindt.

En zal ik je eens wat vertellen? Als je oud genoeg bent zal je op voetbal gaan en je gaat het hartstikke leuk vinden en nog jaren voetballen. Je komt in het eerste en wordt zo goed dat ze je overal in het veld kunnen neerzetten.
All round noemen ze dat.

En weet je, lieve kleine Astrid, je zal het misschien niet zo makkelijk hebben op school en niet altijd alles snappen, maar je gaat op je 17e al werken! Je zult het er geweldig vinden en het bedrijf zal heel blij zijn met jou. En je zult doorgroeien naar een andere functie, en naar nog een andere functie. Gewoon omdat je het in je hebt en het kan. Zonder verdere papieren.

Daarna, als je weer wat hobbeltjes hebt genomen, zal je je eigen bedrijf starten, trainer worden en mensen gaan verder helpen. Ja, echt waar! Ik kan me voorstellen dat dat nu nog heel onwerkelijk is lieve kleine Astrid maar je wordt een kanjer van een trainer. Je zal heel veel mensen helpen om hobbels in hun leven te overwinnen. Om zich weer vrij te voelen en weer ruimte te krijgen. En dat door middel van een flinke dosis humor, passie en enthousiasme. Zo word je heel waardevol voor andere mensen en maak je de wereld mooier.

Dit is nog maar de eerste helft van je leven, lieve kleine schat, kan je nagaan hoe de tweede helft er uit gaat zien!

En lieve, kleine meid, nu ik je zo vast heb, met je schommel en je haartjes streel, wil ik je ook wat meegeven als het mag. Is dat oké?

Vergeet niet te spelen, te genieten, gek te doen, uit je dak te gaan, te genieten en goed voor jezelf te zorgen. Je focussen en goed voor anderen zorgen is mooi, maar jij bent ook belangrijk.
Pak de bal van het leven, hou het balletje hoog, maak mooie acties, geef niet alleen voorzetten zodat een ander ze in kan koppen maar kop ze ook zelf in.
Loop jezelf vrij en maak mooie goals.

En weet je, soms krijg je een gele kaart, of misschien zelfs een rode. En dat is helemaal niet erg. Dat is een les om te kijken naar wat je hebt gedaan. Om in te zien wat er niet zo handig was. En hoe je dat anders kan doen.
Daar zal je weer van leren en een nog mooier en puurder mens van worden.

Soms zal je buitenspel staan en afgefloten worden, soms zal er tegen je schenen geschopt worden, krijg je een bal keihard in je gezicht, of word je onderuit geschoffeld. Maar dat hoort er allemaal bij.

Je kan ook worden gewisseld. En dat doet misschien pijn en is misschien niet leuk maar het zal je motiveren om beter te worden, zodat je nog meer de sterren van de hemel kan spelen als je weer mee mag doen.

Lieve kleine Astrid, je hebt dit allemaal in je.
Echt.
Je bent all round.

Je las een blog van mij, Astrid Entius (zowel de grote als de kleine)

Reageren mag altijd (wil je dat doen?) en delen ook!
Wat je ook kan doen is jezelf inschrijven zodat je de blogs per e-mail te ontvangt.

Mogelijkheden:

Workshop En nu ik; doen wat goed is voor míj – zaterdag 28 maart
NLP in een notendop – korte NLP trainingen in kleine groepen
Coaching – individueel – voor snel en effectief inzicht
Online coaching – ideaal als je eerst eens rustig wilt kennismaken

En verder:

Astrid, wie?
Wat cursisten ervan vinden

14 antwoorden
  1. Heleen zegt:

    Wauw! Ik begon te lezen met een beteuterd gevoel en daarna kreeg ik een heerlijk gevoel. Wat heb je dit mooi geschreven Astrid! Ik weet zeker dat jij de allerbeste moeder bent voor je kleine Astrid!

    Beantwoorden
  2. Kim Jansen zegt:

    Lieve Astrid, je bent echt een kanjer. Je bent mijn coach en ik ben zo blij met je. Ik ben niet voor niks een zendeling genoemd ???? Jij hebt de kracht om mij te veranderen. Hoe gaat is dat! (Komt bekend voor die zin ????????) Tot morgen lieverd

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *