Mijn kriebels komen en gaan

‘Ik ga een dag doen, in plaats van een avond’, zeg ik tegen mijn secretaresse. Mijn workshop En nu ik; doen wat goed is voor mij gaf ik altijd ’s avonds. Een keer of 8 a 10 per jaar. Maar ik ben helemaal geen avondmens. Dus waarom geen dag.

Groots inzetten

‘En ik wil een gave locatie. Eentje waar alles tot in de puntjes verzorgd is, zodat ik me daar niet druk om hoef te maken.’ We brainstormen over de locaties en vragen prijzen aan.

Ik sla steil achterover

Van de prijzen van de locaties. Holey moley! Wat een geld!! Pfoe, dat is flink uit mijn comfortzone. Maar de prijs is voor 50 man. Die moet ik eerst maar eens zien te krijgen. Als het er minder zijn, is de prijs ook lager. Ik doe het gewoon.

Programma

In de zomer maak ik een gaaf programma. Ik schrijf allemaal post its met waardevolle oefeningen, plak ze in volgorde op een flipovervel, schuif, gooi weg, vervang en dan… is het programma klaar. Wauw! Dat wordt gaaf.

Voor de Kerst

Ik tel de aantallen: 42 man. Mooi aantal. Het worden er misschien 50. We gaan het zien. Ik heb het programma nog niet doorgenomen, dat doe ik na de vakantie wel. Ik sluit de computer af en ga vakantie vieren.

2 januari

Het eerste wat ik doe op deze nieuwe werkdag is de aantallen tellen: 81! Eénentachtig!!! Wow!!!! De kriebels gaan door mijn lijf. Blijkbaar is er ergens een grens tussen de 50 en de 81 waar het spannend wordt voor me.

3 januari, einde van de dag

Ik heb mijn computer al afgesloten en sta met één been in het weekend. Nog even naar mijn programma kijken. Ik schrik! Er zijn diverse oefeningen die helemaal niet kunnen met dit aantal!

5 januari

Het is zondag. Normaal scheid ik werk en privé vrij goed. Maar nu ben ik steeds bezig met de Workshopdag. Wat ga ik doen? En ja hoor, daar zijn de kriebels weer.

6 januari

Ik heb een 1 op 1-training dus geen tijd om me zorgen te maken. ’s Middags ga ik naar AZ/AFAS Stadion waar de workshop gehouden wordt. Het ziet er goed uit, ik heb steeds meer een idee van hoe het gaat en heb geen kriebels.

Kriebels

De rest van de week komen en gaan de kriebels. Inmiddels staat de teller op 100 man, dat maakt qua kriebels niet meer uit. Ik verzin nieuwe oefeningen, schuif in mijn programma, maak toch maar een powerpoint en ga zo maar door.

De grote dag

Ik heb vrij goed geslapen en ben er rond kwart over 7. Mirella, mijn duizendpoot, is ook aanwezig en zet de banners neer, hangt de posters op enz.

Powerpoint in staking, headset onvindbaar

De spullen zijn er niet of doen het niet maar ik blijf rustig. Inmiddels heb ik zoveel ervaring dat ik er op vertrouw dat het altijd goed komt en dat er altijd wel een oplossing is.

Handen schudden

Ik heb iedereen de hand geschud en het is vijf voor negen. Nog even naar de wc en dan gaan we van start.

Wat een mensen!!

Ik loop langs de mensen naar de wc en schrik en voel weer kriebels. Wat zijn het veel mensen!

Op de valreep

De powerpoint doet het en er iemand uit bed gebeld voor de headset. Die is ook in werking en ik kan van start.

Wat een dag!

Het gaat goed, de reacties zijn geweldig en ik heb het geweldig naar me zin. De dag vliegt om. Ik ben flink uit mijn comfortzone gegaan en ik ben weer gegroeid! Weer een gave ervaring rijker. En…, ook al was het spannend, de wereld gaat gewoon door.

Lidl

Er komt iemand naar me toe; hij werkt bij de Lidl en wil me daar graag introduceren. Mijn stijl past precies bij zijn vestiging zegt ie. Er werkt alleen wel 18000 man hoor. ‘Prima’, zeg ik. The sky is the limit!’

 

Je las een blog van mij, Astrid Entius

Reageren mag altijd (dat vind ik leuk!) en delen ook!
Wat je ook kan doen is jezelf inschrijven zodat je de blogs per e-mail te ontvangt.

Mogelijkheden:

Workshop En nu ik; doen wat goed is voor míj – zaterdag 11 januari
NLP in een notendop – korte NLP trainingen in kleine groepen
Coaching – individueel – voor snel en effectief inzicht
Online coaching – ideaal als je eerst eens rustig wilt kennismaken

En verder:

Astrid, wie?
Wat cursisten ervan vinden

8 antwoorden
  1. Heidi de Vries zegt:

    Prachtig beschreven! Mooi om te lezen hoe je de kriebels ervaart en je er niet door van de wijs laat brengen..Ze horen erbij!
    ’n Mooie workshop dag was het zeker, ik heb de enthousiaste verhalen gehoord!
    groetjes Heidi

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *