Jett Rebel en Chateau Meiland

 

Tijdens de laatste decemberweek was ik verkouden en niet helemaal tof en ben ik wat tv (laptop in mijn geval) gaan kijken. Omdat ik al veel over Chateau Meiland had gehoord en ik een aantal jaren geleden Ik Vertrek had gezien rondom deze familie, besloot ik dat te gaan kijken. En dat deed me denken aan iemand anders.

Zanger/componist Jett Rebel

Ken je hem? Wat vind ik hem toch een gave gast. De ene keer heeft ie lippenstift op, de andere keer een jurk aan, weer een andere keer is ie gekleed zoals je mogelijk zou verwachten en dan heeft ie weer nagellak op.

Bewondering

Ik heb veel bewondering voor hem. Ga het maar doen: doen waar je zin in hebt wat afwijkt van ‘de standaard’ zonder je iets aan te trekken wat een ander ervan vindt. Petje af.

Chateau Meiland

Voor degenen die het niet kennen: Martien en Erica besluiten in Frankrijk een Chateau te gaan verbouwen zodat ze kamers kunnen verhuren en een cameraploeg volgt hen. Niet zoals bij Ik Vertrek (dan zit alles in één aflevering), maar ze worden uitgebreider gevolgd.

Uit de kast

Voorafgaand was er dus een Ik vertrek-aflevering die veel stof deed op waaien. Niet veel later kwam Martien uit de kast: hij valt (meer) op mannen. Iets wat waarschijnlijk geen nieuws was voor de kijker.

Gaaf

Wat ik zo ontzettend gaaf vind is dat Martien en Erica, nadat ze uit elkaar gegaan zijn, er achter komen dat ze elkaars maatje zijn en elkaar in hun leven willen hebben. Uit de kast of niet. En dus trouwen ze opnieuw (om praktische redenen weliswaar maar toch), en gaan ze samen met één van hun dochters en een goede vriendin het avontuur in Frankrijk aan. Hoe top is dat?

Ietsje minder

Ik heb genoten van de afleveringen al vond ik dat het gillen, schreeuwen naar elkaar en vloeken wel wat minder mocht.

Zijn wie je bent

Maar nogmaals: hoe gaaf is het als je gewoon je hart kan volgen en doen wat je wilt? Zoals Jett Rebel: je kleden en uitdossen zoals je wilt. Zoals Martien en Erica: gewoon weer lekker samen verder gaan, ook al is de relatie veranderd.

Ik hou er van

Ik kan niet anders dan bewondering hebben voor deze mensen. Zij doen wat goed is voor henzelf en ze doen er niemand kwaad mee. Top.

Onbewust dingen overnemen

Dochter Maxime neemt ongemerkt veel dingen over van haar vader. Martiens uitspraak ‘Meiiiiiiiiiiid, wat goeoeoeoeoeoed!’ en de gilletjes bij het schrikken of verwondering zie je bij haar ook...

Weer aan het werk

Na nieuwjaarsdag ga ik weer aan de slag. En zie ik een verzoek van één van de deelnemers van NLP in een notendop 3 om haar deelname van januari te verschuiven naar mei. Prima, zeg ik. Ik bel de eerste die op de wachtlijst staat en ik vraag haar of ze kan. ‘Het komt precies goed uit in mijn agenda, geweldig, ik ben er bij in januari!’
Mijn reactie: ‘Meiiiiiiiiiiid, wat goeoeoeoeoeoed!’

Je las een blog van mij, Astrid Entius

Reageren mag altijd (dat vind ik leuk!) en delen ook!
Wat je ook kan doen is jezelf inschrijven om de blogs per e-mail te ontvangen.

Mogelijkheden:

Workshop En nu ik; doen wat goed is voor míj – zaterdag 11 januari – OPGAVE NOODZAKELIJK
NLP in een notendop – korte NLP trainingen in kleine groepen
Coaching – individueel – voor snel en effectief inzicht
Online coaching – ideaal als je eerst eens rustig wilt kennismaken

En verder:

Astrid, wie?
Wat cursisten ervan vinden

2 antwoorden
  1. Sonja Mensink zegt:

    Meid….. eniggggggg om te lezen en de boodschap is duidelijk! Wat je vindt mag je houden …. en anders… gewoon zappen ! Huggggggggg, zaligggggg

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *