Nee, ik wil niet leren. Ik wil het NU kunnen!

astridentius.nl Ieren, ik wil het nu kunnen_blog16

Als kind is leren vanzelfsprekend. We zijn vastberaden om te leren lopen. Ook al levert dat nog zo veel builen en kapotte knieën op. Maar dan worden we ouder. We willen helemaal geen tijd investeren in leren. We willen het gewoon kunnen. En wel NU!

Helaas, zo werkt het niet

Leren geschiedt in verschillende fases. De heerlijkste fase: je kan iets niet maar je weet niet dat je het niet kan. Niks om je druk over te maken dus. En dan…, shit, je komt er achter dat je het niet kan. En je wilt het wél kunnen. Dan komt de volgende stap: leren, doen. Aan de gang dus. En dat is waar we vaak afhaken.

Wat maakt leren soms zo’n opgave?

In de loop van je leven heb je mooie en minder mooie ervaringen opgedaan, heb je teleurstellingen en andere pijnen ervaren. Die ‘films’ over de teleurstellingen en andere pijnen draaien dan af, misschien wel op bioscoopformaat. En als ie af is start ie weer opnieuw. Daar word je niet echt vrolijk van.

Wat nu?

Neem jezelf met een korreltje zout, oftewel cut yourself some slack. Mislukking bestaat niet, alleen feedback. Juist alles wat je onderweg tegenkomt is zo leerzaam en kijk eens hoeveel groei dat oplevert! Het gaat niet om de eindbestemming toch? Het gaat om de reis er naar toe.
Ga vooral kijken naar dat wat goed gaat; het zal je verrassen hoeveel dat is.

Hulp nodig? Ik help je graag.

Kennen we elkaar nog niet? Maak dan gebruik van een half uur gratis tips.

Maart 2017

facebook_135x135   linkedin_135x135   youtube_135x135

Leuk als je hieronder je reactie achterlaat!

2 antwoorden
  1. Heleen zegt:

    Wauw, ja vanaf nu ga ik kijken wat goed gaat. Met het mooie weer is dat een stuk eenvoudiger. Leuk blog Astrid, erg handig deze tip. Duidelijk uitgelegd zodat ik nu weet wat er in de weg zit. Dank je wel!!!!

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *