Mijn acties, lessen en inzichten

Straks het vervolg over mijn acties waar ik het in mijn vorige blog ‘Ik zorg goed voor mezelf’ over had. Nu wil ik je eerst laten weten dat ik op maandag 11 maart weer een waardevolle Minitraining geef (19.30 uur, Oudkarspel). Ik leg je uit wat maakt dat je doet wat je doet en laat wat je laat. En heb je wel eens miscommunicatie? Ik laat je met plezier zien hoe dat komt en hoe je er anders en effectief mee om kan gaan. Ben je er ook bij?

Goed, mijn 3 acties van vorige week dus:

 1. Tijd blokken in mijn agenda rondom een drukke tijd
 2. Vrijdag tussen 13.00 en 15.00 vrijhouden
 3. Woensdag vrij

Tijd blokken

Geslaagd, dat had ik meteen al gedaan. En ja, de praktijk zal uitwijzen of ik me daar ook inderdaad aan hou. Maar de les is geleerd dus ik verwacht absoluut van wel.

Vrijdag tussen 13.00 en 15.00 vrij houden

’s Ochtends had ik 1 op 1-training, aan het einde van de middag had ik coaching. De tijd er tussen zou ik vrij houden. Dat is voor 95 % geslaagd. Ik heb toch in de tussentijd nog wat mailtjes beantwoord, maar verder lekker van de zon genoten. Nog 5 % ruimte voor verbetering dus.

Woensdag vrij

Mijn vriend heeft ook vrij en komt de avond er voor al naar me toe dus we hebben lekker vrij woensdag. En als hij er is ga ik echt niet aan het werk.

Ik zeg: geslaagd ?

Voor mij werkt het dus: én de overtuiging ‘Ik zorg goed voor mezelf’ ‘waar/sterk’ maken zodat mijn onbewuste er naar handelt, én actie ondernemen. Want met alleen het ‘waar’ maken van een overtuiging, kom je er niet.

Wat heb ik hiervan geleerd

Dat vaker vooruit kijken voor mij helpt. En tijd voor mezelf (en mijn vriend) inplannen ook. Dat ik dat altijd al wel wist – bewust – maar dat als het onbewuste daar niks van gelooft je kan doen wat je wilt maar niks of weinig bereikt. En dat wist ik ook al.

En dat is nou precies wat zo belangrijk is: herhaling

Het is zo goed om dingen die je al weet nogmaals te horen. En om het ook op een andere manier te horen. Dan zakt het nog dieper in en worden er nog meer connecties in je hersenen gemaakt die de reeds aanwezige kennis en wijsheid koppelen met het nieuwe.

Gaaf!

Want al mijn vervolgtrainingen (NLP in een notendop 2 t/m 6) start ik met herhaling. Omdat het zo belangrijk is. En omdat we voor we het weten weer in oud gedrag vervallen. Fietsen kon je ook niet in één keer. Herhaling is de moeder van alle vaardigheden.

Sleutel in je onbewuste

De sleutel ter voorkoming van steeds weer doen wat niet werkt, zit ‘m in je onbewuste.
Wat doe jij onbewust waar je niet blij mee bent? Ren je aan jezelf voorbij? Snauw je? Zorg je beter voor anderen dan voor jezelf? Stel je geen grenzen? Ben je ontevreden over hoe je leven er nu uitziet (werk, relatie, gezondheid, enz.) maar hoop je stiekem dat het vanzelf wel beter wordt?

Als je bewust kon veranderen had je dat toch al lang gedaan?

Hoe vaak nemen mensen zich niet voor: ik ga dit vanaf vandaag anders doen. Dat lukt misschien en halve dag, misschien een hele of zelfs twee dagen. Maar hup, dan doen ze weer zoals ze altijd hebben gedaan. En als je doet wat je altijd hebt gedaan, zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen.
Bewust veranderen valt niet mee. Want dat waar je onbewust in gelooft (ik wil aardig gevonden worden, ik ben niet belangrijk, ik mag niet voor mezelf kiezen enz.) is altijd sterker.

Hoe dan?

Hoe kan je dan – daar waar jij dat wilt – je eigen doen en laten veranderen? Door NLP bij me te komen volgen! Ja, het is preken voor eigen parochie maar ik heb er zelf zo ontzettend veel aan gehad. Dat gun ik iedereen! Ik heb er niet voor niets mijn werk van gemaakt. Omdat het werkt!

Dit is wat het o.a. laatst heeft opgeleverd

Vaak vraag ik aan het einde van de training aan de cursisten wat de training ze heeft gebracht. Een aantal reacties:

 • Inzicht in mijn gedachtes
 • Interessant!
 • Goed voor mezelf zorgen levert ontspanning op
 • NLP-modellen opgeslurpt
 • Dik tevreden!
 • Het leven wordt leuker als ik positiever ben
 • Het helpt me dingen kleiner te maken
 • Ik hoef niet bang te zijn voor anderen
 • Inzicht in communicatie
 • Meerwaarde!
 • Een troost: ik ben niet de enige

Wil jij dit ook?

Op maandag 11 maart vertel ik je er meer over. Kost je helemaal niets, levert al onwijs veel op. Ben je er ook bij?

Gratis tips

Liever gratis tips vanuit je luie stoel? Meld je dan nu aan voor jouw half uur gratis tips via Skype.

Liever een afspraak maken?

Nog vragen?

Training volgen?

Op donderdag 18 april start de 4-daagse NLP in een notendop 1-training. Er is nu nog plek. Kies je voor jezelf en ben je er ook bij?


 

Waardevol als je – hieronder bij ‘Reactie’ – laat weten wat je er van vindt.

 

Deel deze tips gerust!

 

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

2 antwoorden
 1. Maria zegt:

  Leuk het vervolg te lezen Astrid, dat het je is gelukt. Zo onderstreep je maar weer dat je als trainer jezelf ook nog steeds ontwikkelt op allerlei punten. Zelfs op punten die soms wat verslapt lijken. Mens zijn is zo interessant!

  Beantwoorden
 2. Astrid Entius zegt:

  Hoi Maria, mens zijn is zeker interessant. En gister/woensdag heb ik ook daadwerkelijk vrij genomen. Lekker samen aan het ‘studderen’ geweest met mijn vriend. Weer wat dingen opgeknapt in de tuin. Lekker hoor!

  Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *