Iemand in een goeie stemming achterlaten. Hoe goed kan jij dat?

Alles wat we hardop uitspreken heeft effect op de stemming van de ander. Heb jij het over negatieve dingen, dan beïnvloed je de stemming van de ander op een negatieve manier. Gelukkig werkt het andersom ook: positieve berichten hebben positief effect op de gemoedstoestand.

Masterchef Australië

Misschien ken je dit programma, misschien ook niet. Hoe dan ook; ik ben er gek op! Weet je waarom? Omdat George Calombaris, Gary Mehigan en Matt Preston, de mannen die dit programma leiden, zo ontzettend positief zijn. Al kookt iemand iets wat je je hond nog niet zou geven, zij weten het dusdanig te formuleren dat de ander er van kan groeien. Negatieve feedback weten ze om te vormen tot tips en mogelijkheden tot groei. Ik smul ervan!

Professional verliest van amateur

Kijk naar dit filmpje waarin de amateur het opneemt tegen een prof. Beiden koken ze hun gerecht en de amateur wint. Wrijven de drie eerder genoemde mannen dit nog even fijntjes in? In tegendeel! Kijk en luister.

 

Wat neem jij hier uit mee?

Wat deed deze feedback met jou? Denk je er hetzelfde over als ik of zie je het totaal anders? Ik lees het graag hieronder!

Waardevol als je – hieronder bij Laat een reactie achter – laat weten wat je er van vindt! ?

Deel deze tips gerust!

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

4 antwoorden
 1. Maria zegt:

  Ik ben gek op Masterchef Australie. Altijd jammer als het weer is afgelopen.Ik heb er nooit op die manier naar gekeken Astrid, maar nu je het zo onderstreept zeg ik: ‘Wauw, ja het is inderdaad zo.’ Dank voor het inzicht. Enne: hele fijne feestdagen gewenst!

  Beantwoorden
 2. Astrid Entius zegt:

  Ja, wat is het een mooi programma he? Zo enorm respectvol en positief. Dank je wel voor je reactie en jij ook hele fijne feestdagen Maria!

  Beantwoorden
 3. Rob van den Dongen zegt:

  Astrid, je hebt volkomen gelijk, wat gaaf om het om deze manier te bekijken, wij doen dit tijdens oefeningen en evalueren van incidenten ook, niet alleen maar kijken wat nog niet helemaal gemakkelijk gaat of nog niet helemaal goed en veilig, maar wat kunnen we hier samen van leren om het bij een volgend incident nog weer een stukje beter te doen. Hoe kunnen we samen komen tot een beter resultaat……….. en inderdaad dit is positiever dan elkaar afbranden………..(wat ik regelmatig op de TV zie en in de praktijk letterlijk mee maak……. 🙂
  groetjes Rob

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Wat gaaf dat je dit zo goed herkent Rob én er mee werkt. Super! En ach, die andere dingen, daar besteden we maar geen aandacht aan. 🙂
   Groetjes, Astrid

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *