Heb ik opeens weer pindakaas en hagelslag in huis

De knuffel na de eerste date (zie blog Cupido) krijgt een vervolg. We gaan de week erop uit eten. Zondag pas. Dat duurt lang!!! Hij appt:
‘Zal ik reserveren?’ (Bonuspunten!)
‘Het is eigenlijk net te ver om te fietsen. Ik haal je wel op.’ (Bonuspunten!)

Dan, een dag van tevoren:
‘Ik heb een wandelroute gevonden. Zin om voor het eten te wandelen?’ (Alweer bonuspunten! Die jongen blíjft scoren!).
Jeetje Leukie, ik hoop echt dat je nog steeds zo leuk bent want in mijn hoofd word je steeds leuker!

We doen eerst een bakkie in de tuin.
‘Kom es bij me op schoot zitten’, zeg ie na een tijdje.
Ik ben niet eerder zó gehoorzaam geweest en spring bij ‘m op schoot. Het zit heerlijk en voelt zooo goed dat ik me niet kan voorstellen dat dit pas de tweede keer is dat we elkaar zien.
‘Ja’, zegt ie terwijl ie opstaat met mij nog in zijn armen, ‘we gaan’. En hij draagt me naar ’t huis. Wat heerlijk!! (XXL-bonuspunten!).

De wandeling, het eten, alles is even leuk en gezellig en hierna spreken we steeds vaker af. Wanneer is het een relatie geworden? Ik heb geen idee, het lijkt wel vanaf dag 1. Hij is leuk!!! ? En wat verschillen we en wat hebben we overeenkomsten. We zijn net mensen.

Verschillen

Hij staat met alle geduld van de wereld de riempjes van de fietstassen vast te maken…
Ik kan niet begrijpen dat de fabrikant niet voor klittenband gekozen heeft en zou er niet over prakkiseren de tassen vast te maken. Geen haar op mijn hoofd. Te veel gedoe.

Hij bekijkt dingen rustig, op zijn gemakkie.
Ik loop rond als een kip zonder kop, doe 5 dingen tegelijk en pieker me vervolgens suf wat ding nummer 6 ook alweer was.

Ik eet voornamelijk biologisch en stop niets in mijn mond zonder dat ik eerst de ingrediënten heb bekeken én ze me aanstaan.
Hij is een Bourgondiër.

Ik ben dol op eredivisievoetbal.
Hij maalt er niet om.

Daar waar hij spullen meeneemt naar de camping om ze daar vervolgens achter te laten, neem ik op vakantie juist het oud papier mee naar huis wegens gebrek aan papierinzameling.

Respect voor andermans model van de wereld

En wat ik zo ontzettend gaaf vind, ik heb zo mijn kuren (hij niet ?) en ik hoor hem er niet over. ‘Respect voor andermans model van de wereld’ (één van de uitgangspunten van NLP), lijkt bij hem met de paplepel ingegoten. Hij laat me mijn dingen doen zoals ik ze doe. Stelt op een gegeven moment wel een vraag waarom ik het doe zoals ik doe. Maar hij laat me. Lacht af en toe even om me en laat me mijn (rare) gang gaan. Hij laat me compleet zijn wie ik ben. Zonder maar de kleinste intentie om me te veranderen.

Werkpindakaas

Ik heb nog zo’n rare eigenschap. Hoe meer ik om iemand geef, hoe meer ik me er mee ga bemoeien. Mijn lip is beurs van het er op bijten en het kost me soms zoveel moeite om het te laten.

Zo had ie zelf pindakaas en brood mee (wist al snel dat ik dat niet in huis heb) en daar was nog wat van over. Ik eet weliswaar nauwelijks brood maar ik ben er wel gek op. Dus de volgende dag gaat er steeds ‘broodje pindakaas, broodje pindakaas’ door mijn hoofd. En ja, ik maak een broodje pindakaas voor mezelf. Dit is een pot met blauwe dop, die ken ik niet. ‘In mijn tijd’ had ik die met gele dop.
Ik smeer het op brood en het water loopt me in de mond. Terwijl ik nog bij het aanrecht sta neem ik een hap en… het smaakt verbrand! Dat kan toch niet gezond zijn? Ik kijk naar de ingrediënten (had me eerder ingehouden om dat niet te doen): 77 % pinda’s. Huh? Wat is de rest dan? Dit kan toch niet gezond zijn? En dat gaat in dat mooie lijf van mijn vriend? Niet als het aan mij ligt (ahum, dat is aan hem natuurlijk).

En dus heb ik échte pindakaas in huis gehaald. Ik zei al, ik kan het niet laten…?. Werkpindakaas noem ik het. Zo’n pot waarbij de olie komt bovendrijven en waarbij je voor het mooie eerst even moet roeren. Die je bij Ekoplaza zelf kan persen. 99 % pinda’s en verder zeezout. Niks meer en niks minder dan dat. Puur natuur.
Ik zeg ‘m nog wel dat als ie het niet lekker vindt, dat ie het dan moet laten staan want alles in mijn lijf schreeuwt dat hem vooral ook zijn gang moet laten gaan. Respect voor andermans model van de wereld toch? Maar hij vindt het lekker! Yes!

Overeenkomsten!

Hij houdt van Nederlandstalige muziek,
net als ik
Hij ‘praat’ een tikkeltje West-Fries,
net as ik (ja dénk?!)
Hij houdt van thrillers,
net als ik
Hij houdt van Paasvee, Badpop, Popweekend, bepaalde kermissen,
net als ik
Hij is op en top ochtendmens,
net als ik
Hij houdt van wandelen en fietsen,
net als ik
Hij houdt van mij,
net als ik van hem hou.

 

Waardevol als je – hieronder bij ‘Plaats een reactie’ – laat weten wat je er van vindt. â˜ºï¸

 

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

36 antwoorden
 1. Karin Wester-Blokdijk zegt:

  Hoi, ik zit te wachten op de uitgave van je boek. Ik zal deze verslinden denk ik, wat kan jij toch leuk schrijven.
  Het idee daarvoor was er al. Zoek die uitgever zou ik zeggen!

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Haha, eh…, tja, ik moet zeggen dat ik dat steeds vaker hoor, al voelt het een beetje maf om dat te zeggen. Met name om een bundeling van de blogs is al diverse keren gevraagd. Ik kan je zeggen dat ik daar zojuist een eerste stapje in hebt gezet om te informeren naar de mogelijkheden hiervoor.
   Super bedankt voor je compliment Karin, dank je wel! ☺

   Beantwoorden
 2. Ineke zegt:

  Ohhhh stapelverliefd???
  Wat een geluksvogel, die jongen!!! Hij lust toch wel de appeltaart van moeders?
  Fantastisch voor jullie, ik gun je veel ??? en ???!!

  Beantwoorden
 3. Cora zegt:

  Wij hebben veel overeenkomsten! Net zoals jij eet en drink ik zo goed als alles biologisch. Geen rare dingen, en Jan krijgt alleen maar goede dingen te eten die hij gelukkig ook nog lekker vindt….

  Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *