Geen bloginspiratie

Blogs. Ze rollen vaak zo van mijn toetsenbord. Meestal vang ik iets op tijdens een training of in het dagelijks leven en ga ik daar over schrijven. 9 van de 10 keer 1 of 2 dagen voordat een blog er uit gaat. Maar nu gebeurt er niks. Al een paar weken. Vandaar dat je afgelopen tijd een paar filmpjes hebt ontvangen. Die zijn weliswaar ook bedoeld om zo nu en dan te versturen maar niet zo snel achter elkaar.

Stuks of 6 blogs achter elkaar

Afgelopen zomer, toen ik na een paar heerlijke vrije weken net weer van start ging, vlogen de blogs van mijn toetsenbord. Alles wat ik zag en hoorde was aanleiding om iets over te schijven. Dat had ik nog niet eerder gehad maar het was wel lekker. Onderwerpen genoeg.

Maar nu wil het maar niet vlotten

Ik vraag me af hoe dat komt en ik weet het direct: ik heb mijn agenda te vol gepland en mijn hoofd daarmee ook. Sinds begin januari heb ik of groepstraining, of 1 op 1-training of coaching of ik volg zelf training. Stuk voor stuk hartstikke leuk. En ik heb me laten verleiden tot ‘overplannen’; een te volle agenda dus.

Weekend is heilig

Wanneer ik in het weekend training geef, heb ik mijn weekend door de weeks. En, gebeurt wat er gebeurt, weekenden zijn heilig wanneer ze ook vallen. Telefoon uit, mail blijft dicht. Dat heb ik wel geleerd in het verleden en het gaat me goed af. 99 van de 100 keer dan want afgelopen tijd was het anders.

Groepstrainingen had ik al staan.
1 op 1 training? Ach, het is maar een ochtendje; past er precies tussen.
Coaching? Ja natuurlijk joh, kom maar. Je belt immers niet voor niks toch?
Zelf cursus volgen? Leuk! Komt eigenlijk niet helemaal lekker uit maar het past wel precies tussen 2 trainingen in. En mijn eigen groei staat boven alles en dus gaf ik me op. Agenda vol en even geen tijd om een blog te schrijven dus.

Nog 1 dag zonder afspraken over

Belt een bedrijf, of ze nog een dag op herhaling kunnen komen in de tussentijd. ‘Ken net’, zie ik in mijn agenda. Ach, komt niet helemaal lekker uit maar het kan wel. Afspraak gemaakt en ach, een blog, dat komt wel.

Weekend niet heilig

En zo betrap ik me er op dat ik op mijn ‘zaterdag’ (die dus ook door de weeks kan vallen), toch een paar uurtjes aan het werk ben. Allemaal ditjes en datjes. Kleine klusjes die altijd meer tijd vragen dan ik van tevoren had ingeschat. De volgende ‘zaterdag’ doe ik dat weer. Ondanks dat geen blog.

Weer wat geleerd

Tja, weer wat geleerd dus. Maar dat zeg ik nu wel maar wat doe ik aan de verleiding om toch ‘ja’ te zeggen tegen iemand terwijl het eigenlijk niet kan? Afgelopen december heb ik verschillende keren ‘nee, sorry, dan kan ik niet gezegd’ tegen mensen die training of coaching wilden of een andere afspraak wilden maken. Het kostte me veel moeite maar ik zag mijn agenda alweer vollopen en ik heb er voor gezorgd dat ik die laatste week in december vrij had. Goed zo!

Hoezo lukte het toen wel?

Blijkbaar dacht ik in december dat ik in januari en februari weer alle tijd van de wereld zou hebben en heb ik op allerlei dingen ja gezegd. Leuke dingen, dat zeker. Maar ben ik even vergeten dat of afspraken hebben of weekend voor mij niet werkt. En dat ik af en toe een dag in mijn agenda nodig heb die zonder afspraken is. Voor offertes, bedrijfsafspraken,  administratie, mails, het vizier voor de komende tijd, mijn derde e-book (al lang in de planning maar nog niet van gekomen) en de blogs en alle andere zaken.

Ik scrol even naar mijn agenda

Ik zie dat ik over een paar weken waar groot in het rood ‘Vrij houden van afspraken’ staat, ik ook gewoon een coachingsgesprek heb ingepland. Onder het mom van, ach, dat kan wel even. Dat werkt natuurlijk niet Assie.

Waar heeft dit mee te maken?

Ik wil anderen een plezier doen en ik wil ze dolgraag helpen. Dat is mijn ding! Dat is één kant van het verhaal. Het andere is, misschien herken je het van mijn blog over mijn auto uit 2017 (schandalig ?), dat ik opgegroeid ben op een fruitteeltbedrijf en dat de les van ‘één hagelbui en de oogst is weg’ er voor mij voor zorgt dat ik niet zo makkelijk geld uitgeef. De positieve kant er van is dat is heel goed kan sparen. Het appeltje (…) voor de dorst is er wel. Maar de andere kant is dat ik het gevoel heb dat ik ‘altijd aan het werk moet’.

Ik mag geen vrije tijd nemen, ik mag niet genieten, ik moet nuttig bezig zijn, is dat het?

Het toeval (dat niet bestaat overigens) wil dat ik over 3 uurtjes cursusdag 2 heb. Voor de duidelijkheid: ik ben zelf cursist deze dagen. We hebben het 3 dagen lang over het aanpakken van overtuigingen en het reduceren van stress. Ik ga eens goed kauwen op welke overtuiging daadwerkelijk ten grondslag ligt aan mijn te volle agenda. En ach, mijn onbewuste weet dat al lang.

Zou zomaar kunnen dat ik daar binnenkort een blog over schrijf… ?

Ben je benieuwd wat voor jou maakt dat je doet wat je doet en laat wat je laat?

Op 12 februari aanstaande geef ik weer een gratis Workshop (die al maanden ingepland staat overigens ?). Ik vertel je hoe je meer grip kunt krijgen op je denken en doen en ik geef je inzicht in het ontstaan van miscommunicatie. Je bent van harte welkom.
Dinsdag 12 februari – 19.30 uur – Het Behouden Huis – Dorpsstraat 850 – Oudkarspel.
Laat je even weten dat je komt?

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

6 antwoorden
 1. Yvonne Neefjes zegt:

  Hoi Astrid, dit is zo herkenbaar! Ik kan ook geen ‘nee’ zeggen, omdat ik anderen wil helpen en een plezier wil doen en/of bang ben klanten kwijt te raken. Ook mijn hoofd (en agenda) is daardoor vaak overvol en de inspiratie ver te zoeken (en voor het thuisfront ben ik dan ook niet altijd gezellig).
  Ik heb me opgegeven voor de mini-training volgende week. Ik kijk er al naar uit ;-).

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Hoi Yvonne, door een fout op mijn website zie ik je reactie nu pas. Maar wat fijn dat je reageert en vanavond naar de Minitraining komt. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! Tot vanavond. 🙂

   Beantwoorden
 2. Pauline zegt:

  Zo herkenbaar!!!!!! Blijf wel goed voor jezelf zorgen, want alleen dan kun je ook goed voor anderen zorgen. En vergeet niet dat je weet hoe je dit proces weer om kunt draaien, je hebt deze kennis al aan veel mensen overgedragen. Tot donderdag, ben benieuwd naar de verhalen over de cursus die je nu volgt. Groetjes van Pauline

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Hoi Yvonne, door een fout op mijn website zie ik je reactie nu pas, maar fijn dat je reageert. Zoals je afgelopen dagen tijdens de training hebt gemerkt, zorg ik ook goed voor mezelf. Dat is precies de nieuwe overtuiging die ik heb ‘geïnstalleerd’ bij mezelf! ?

   Beantwoorden
 3. Irma zegt:

  Zo herkenbaar! En zo staan drie dagen NLP helemaal klem
  tussen werk en andere afspraken. Zo benieuwd wat je ons gaat leren over aanpakken overtuigingen!

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Hoi Yvonne, door een fout op mijn website zie ik je reactie nu pas. Maar wat leuk dat je het herkent. Tja, we zijn allemaal mens he. Afgelopen trainingsdagen zullen je ook daar weer veel inzicht in hebben gegeven.
   Tot over 2 weken weer. ?

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *