Denken is in gang zetten

astrid entius training coaching nlp

‘Pas je wel op Piet? Op jouw leeftijd?’ werd er laatst naar mijn buurman geroepen toen ie op de ladder stond.
‘Tja, wel ouwer maar niet gauwer hè!?’
Of wat vind je van deze ‘Pas maar op hoor, het heerst!’

Allemaal uitspraken die je gezondheid en je leven negatief beïnvloeden.

Je gedachten en je lijf beïnvloeden elkaar continu

Heb je weleens iets minder leuks meegemaakt? Wat doet het met je als je daar aan terugdenkt? Hoe voel je je? Ben je blij of niet? En wat neem je waar in je lijf? Verandert je ademhaling? Gaat er iets op slot in je buik? Voel je van druk op je borst of iets anders? Wat voel je?

En wat doet het met je als je aan iets heel leuks denkt? Dat kan iets zijn wat al geweest is maar ook wat nog staat de gebeuren. Wat zeg  je tegen jezelf? Hoe voel je je? Wat neem je waar in je lijf?

Grote kans dat je een verschil voelt. Misschien zelfs een groot verschil.

Jouw gedachten sturen je cellen aan

Jouw lichaamsbewustzijn merkt elke gedachte en elke verandering direct op. En dat niet alleen, hij ziet ook meteen de toekomstige uitwerking hiervan! Dus als je denkt dat je oud bent en daarom sneller dingen vergeet, slechter zicht krijgt, dikker wordt, wat dan ook, dan stel je je lichaam daar op in! Je geeft je lichaam de opdracht daar naar te handelen. En…, die taak zal tot in perfectie uitgevoerd worden. Zelf gecreëerde negatieve gedachtepatronen zijn vergissingen. Het goede nieuws is dat je ze zelf hebt gecreëerd dus jij bent degene die ze ook weer aan kan passen. Hoe meer aandacht je geeft aan negatieve gedachten, hoe meer ze waar worden.
Dat geldt gelukkig ook voor positieve gedachten. Dus denk en praat positief. Doe leuke dingen. Richt je aandacht op alles wat mooi, liefdevol, vredig en vreugdevol is. Laat negativiteit buiten de deur.
Zelf kijk ik al jaren geen journaal en heb ik ook al jaren geen krant. Als nieuws en reclame op de radio komt, zet ik het geluid uit. Reclame is ook een hele negatieve beïnvloeder, let maar eens op hoe vaak ingespeeld wordt op dat wat er in negatieve zin zou kunnen gebeuren. En natuurlijk hoor je in de reclame een oplossing voor een probleem dat je helemaal niet hebt/had.

Weest je enorm bewust van je gedachten én dat wat je zegt

Is het erg als je iets denkt of zegt wat je niet helpt? Nee hoor, je kunt het toch direct aanpassen? Ook dan luistert je lichaam. Herstel gewoon wat je gedacht of gezegd hebt. Positieve gedachten en woorden hebben meer effect en een diepere werking dan negatieve. O, denk je dan misschien, dan zit het wel snor. Is dat echt zo? Kijk en luister eens om je heen en luister naar wat je zelf zegt. Hoe is bij jou de verhouding positief versus negatief?

Laat je niks aanpraten

‘Tja, rond de veertig worden je ogen nou eenmaal slechter hè? Het begint met een leesbrilletje.’
Laatst had ik het warm en zei iemand dit: ‘Zit je al in de overgang? Wacht maar tot je dat krijgt. Dan zal je eens wat meemaken!’ Ach, al dat soort gekkigheid gaat mijn deur voorbij denk ik dan. En zo stel in mijn lichaam daar ook op in. Laat dat wat die ander zegt bij de ander. Neem het niet aan. Zie het als een ongewenst cadeau dat je niet in ontvangst neemt. Of een kop koffie dat je afslaat omdat je geen koffie drinkt.

Het is een kunst, om je heen hoor je veel negatieve dingen

Daarom is bewustwording zo ontzettend belangrijk. Ik kan je daarbij helpen. Want we doen ontzettend veel onbewust: meer dan 99 %. En hoe kan je je gedachten en woorden positiever maken als je niet in de gaten hebt wat en hoe je denkt en zegt? In mijn basistraining NLP in een notendop 1 leer ik je hoe je je bewust wordt van je eigen denken en doen en leer ik je ook je gedachten en woorden positiever formuleren. En dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor iedereen die hoort en leest wat jij zegt en schrijft. Win-win dus.

Gratis tips

Wil je ook positiever denken en praten en daarmee je eigen gezondheid versterken? Meld je dan nu aan voor jouw half uur gratis tips via Skype.

Heb je al training of coaching bij me gevolgd? Natuurlijk help ik ook jou graag!

Liever een afspraak maken?

Waardevol als je – hieronder bij Reacties – laat weten wat je er van vindt!

 

Deel deze tips gerust.

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

4 antwoorden
  1. mariska zegt:

    Weet je wat zo leuk is? Jouw blog komt net binnen op een moment dat ik zo’n lesje ‘bewust zijn’ heb gehad 🙂 Je kent het wel….heel. even op de oude automatische piloot en bijna onderuit gaan. Gelukkig mijn tools van NLP 1, 2 en 3 dus hoppa…. bijsturen! Zo gaaf om te zien, ervaren dat het WERKT!!! Want ja…. theorie is leuk… de praktijk is GAAF!!!!

    Beantwoorden
  2. Mirella zegt:

    Het is een super leuke oefening, zoveel mogelijk gedachten omzetten naar positief, het gaat dan op een dag helemaal vanzelf. Leuk hoe je hier weer over schrijft Astrid. Super dat je de actualiteiten uit je eigen dagelijkse leven kunt vertalen in een blog. Geniet er elke keer van!

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *