Bouwen of verbouwen

Ik ben op zoek naar een huis. Klein huis, veel heb ik niet nodig met een grote schuur die ik kan laten verbouwen tot trainingsruimte. Of een klein huis met een stuk grond om trainingsruimte op te laten bouwen. Ben al een jaar of 3 aan het zoeken, kijken en om me heen aan het roepen. Zoeken, kijken en om me heen roepen gaat goed, maar vooralsnog geen nieuwe stek.

Budget opgeschroefd

Vaak vind ik in het ene jaar iets gewoonweg veel te veel geld, terwijl ik er het jaar daarop heel anders naar kijk. Leuk spelletje. Zo blijf ik aan de gang dus. Tijd voor een strategiewijziging.

10 maanden terug

Zo lang is het geleden dat er iets voorbij kwam wat mogelijk in aanmerking zou kunnen komen voor mijn nieuwe stek. Het is het vierde ‘object’ (om maar makelaarstermen te gebruiken, tja, voor je het weet ga je op ze lijken ?) in ruim 3 jaar.

Zal ik gaan kijken?

Het is te duur, te groot en er zit te veel grond bij. Ik kan best wat grond gebruiken daar niet van. Ik hou enorm van rust ten ruimte dus met grond koop ik de zekerheid dat mijn buren verder weg zitten. Lijkt me heerlijk.

19.000 vierkante meter!

Dat is bijna 2 bunder!!! Ik weet uit ervaring dat dat veel grond is en dat je daar heel veel appelbomen op kwijt kan. Nou hoef ik geen appelbomen, die heeft mijn broer al, maar wel parkeerplek voor 14 auto’s. Ruimte genoeg! Ga ik er lekker voor een stuk tuin van maken, en schapen of koeien op laten lopen. Leuk!

Afspraak gemaakt

Mijn lieve vriend gaat mee, de schat. Heerlijk zo’n extra paar ogen. Hij stelt vragen aan de makelaar waar ik niet op kom. Eén ervan is:

‘Die grond, heeft dat een agrarische bestemming?’
‘Ja, zegt de makelaar.’
‘Wat betekent dat precies?’ Ik ben ietwat verbaasd over de vraag. Want in mijn ogen betekent dat: dus niet op bouwen.
‘Nou’, zegt de makelaar, ‘dat je er eigenlijk niet zo veel mee mag.’ Huh?
‘Ook geen parkeerterrein (terrein lijkt me hier een gepast woord ?) dus?’
‘Nee, idd.’
‘Maar je mag er wel tuin van maken toch? Bomen en struiken opzetten? En een vijver of iets dergelijks maken?’
‘Nee. Je mag er wel schapen of koeien op laten lopen, maar veel meer niet.’

Gevalletje anders dan gedacht dus.

Ik ben er stil van. Terwijl ik juist heel goed weet dat een zelfde woord (agrarisch in de dit geval) voor de een iets heel anders betekent (je mag er niet veel mee) dan voor de ander (niet op bouwen). Zucht.

Schuur van 10 x 14

We stappen de schuur in. Een lel van een ding en qua trainingsruimte prima formaat. Ja, groot zat denk ik aan de hand van wat ik waarneem. Mijn vriend, de schat, ziet hele andere dingen. Groot zat idd. Maar voor je dit hebt verbouwd tot trainingsruimte… Niet alleen qua kosten ben je een eind achter de (hooi?)wagen maar ook qua constructie. Voordat je deze schuur tot trainingsruimte hebt omgedoopt, dat vraagt nog wel wat.

Kritische blik

Fijn om iemand mee te hebben die anders kijkt dan ik. Meer met kritische blik. Al wat ik zie is ruimte, ruimte, ruimte (in de schuur en buiten). In het huis ook maar te weinig daglicht en, daglichtjunkie als ik ben, wordt dat wel een probleempje. Maar goed, daar moet wat aan te doen zijn.

De kunst om bezwaren uit te filteren

Wie ik ook vertel dat ik op zoek ben naar een klein huis met voldoende ruimte voor 14 auto’s en een trainingsruimte, bijna iedereen komt met bezwaren: gaat je niet lukken, wordt nooit wat, tja dat zou ik ook wel willen, dat wat je zoekt is er niet. Enz.
Er zit een grijs gebied tussen de ‘waarheid’ (die niet bestaat) en de opvattingen van de ander.

Wat is ‘waar’ en waar is het de angst van de anderen?

Dat is de kunst. Blijven geloven in wat ik wil. Ervan overtuigd zijn dat het kan en dat het er is. En het is er, daar ben ik daadwerkelijk van overtuigd. Niets voor waar aannemen maar blijven checken of dat wat anderen zeggen daadwerkelijk klopt.

Mijn vriend is er ook gekomen, dus waarom mijn prachtige stek niet?

Een jaar of vijf ongeveer ben ik op zoek geweest naar een leuke partner. En opeens was ie daar. En wat voor één! De grootste schat ter wereld (bijna één meter negentig, maar zo bedoel ik het niet). Een lieverd die giga goed bij me past.

Blijkbaar wordt wachten beloond!

Dus ik hou vertrouwen. Binnenkort wederom kijken voor een huis (ook veel te duur, maar goed) en ik ben ook ‘bezig’ met een kavel.
Als het wachten langer duurt maar ik word net zo beloond als met die kanjer van een vriend van me, is ook dit het wachten meer dan waard!

PS

Weet je een klein huis met een stuk grond voor 14 auto’s buiten de bebouwde kom (landelijk gebied) te koop in Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Winkel of Lutjewinkel? Let me know!

 

Waardevol als je – hieronder bij ‘Reactie’ – laat weten wat je ervan vindt. â˜ºï¸

 

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

4 antwoorden
  1. Mariska zegt:

    Je hebt gelijk hoor Astrid, gewoon volhouden en vertrouwen hebben. Stuur het de kosmos in. Blijkbaar is het nu de tijd er niet voor. Maar je hebt er maar 1 nodig! En die is er! Tuurlijk!

    Beantwoorden
  2. Mirella zegt:

    Ik vind het fantastisch om te lezen dat je er vertrouwen in hebt en houdt. En helemaal leuk als je er straks (die dag komt al dichterbij) nog meer over kunt vertellen. Ik volg je op de voet. Ik merk meer en meer: NLP maakt alles mogelijk 😉

    Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *