Te gast in de uitzending bij NH Radio

astridentius.nl NH radio interview_blog14

Het is maandagochtend 16 januari 2017, de dag van mijn radiodebuut. Ik heb iets lichter geslapen dan anders en bereid me voor; de Waze-app op mijn telefoon is klaar voor de start; TomTom ligt op de reservebank. Notities met wat kreten liggen klaar bij de rest van de spulletjes om mee te nemen. Het zal wel anders lopen dan ik denk maar die notities mee hebben geeft een goed gevoel. Klaar voor vertrek!

Waze-navigatie-app weigert dienst, TomTom kan de satelliet niet vinden

Dit meen je niet! Nou ja, het pad af links, eerste rechts, einde links, afslag A7 richting Purmerend weet ik uit mijn hoofd. Al rijdende breek ik mijn hoofd over wie én bereikbaar is én mij kan helpen met het vinden van de route mochten beide apparaten nog steeds in staking zijn. Waze zwijgt nog steeds in alle talen maar na een kilometer of 5 meldt de TomTom zich: ‘Neem de rotonde; tweede afslag.’ Die goeie ouwe Tom toch!

12.25 uur
Als ik arriveer bij het pand van NH Radio begint het iets te kriebelen. Ik ben ruim op tijd en sta nog een kwartiertje van het zonnetje te genieten voor ik naar binnen ga. Om te voorkomen dat ik door al mijn enthousiasme de luisteraars van de zender aftetter, besluit ik straks kinesthetisch te gaan zitten (een houding waarin rustig praten gemakkelijker is).
12.40 uur
De receptioniste loopt met me mee en begeleidt me naar de studio. Het rode ‘on air’ lampje brandt. Ik ga naar binnen. Een medewerker steekt haar hand op en legt haar vinger op haar mond. Ik zwijg in alle talen.
12.55 uur
De muziek draait. ‘Neem plaats’, zegt presentatrice Patricia wijzend naar de plek mét microfoon tegenover haar. Mijn kriebels en ik gaan zitten.
12.59 uur
Een korte intro voordat het journaal klinkt: ‘Straks krijg je van Astrid Entius – ze spreekt mijn achternaam goed uit! – tips over depressie.’ Tips over depressie?
13.00 uur
Ik grabbel in mijn tas naar mijn aantekeningen. Tevergeefs. Lekker is dat. Nou ja, dan doen we het zonder. Toch krabbel ik nog maar even wat tips op een blaadje.
Patricia begint te vertellen hoe het in zijn werk gaat en vertelt kort wat ze gaat vragen. Ik knik en hoor mezelf ‘oké’ zeggen maar wat ze precies zegt, ontgaat me een beetje. Ze legt uit wat ik met de microfoon moet doen en ik zet ’m volgens haar instructies pal voor mijn mond. Kinesthetisch zitten gaat niet lukken zo. Ook goed.
13.09 uur
Patricia kondigt me opnieuw aan. Daar gaan we. De kriebels vallen me alles mee. Zij vraagt en ik antwoord. Het gaat goed. Ik ben nu live op de radio! besef ik me ineens. Wat was de vraag eigenlijk? Ik hoor mezelf doorbabbelen.

Blijkbaar is er ook een deel van me dat wel oplet

13.16 uur
Muziek. Nu al? O. Dat gaan snel.
13.19 uur
We praten weer verder en ik voel me prima op mijn gemak. We hebben het over mijn oneliners en nog een laatste tip. Dat was het. Dat ging snel! Wat jammer!
13.20 uur
‘Je praat makkelijk’ zegt Patricia. ‘Mogen we je nog eens uitnodigen?’ ‘Ja, graag! Dit was leuk!!’

Thuis luister ik uitzending gemist en geniet na

Ik heb gesjanst met mijn kriebels en dat ging goed! Wat heerlijk om te merken dat ik zo gegroeid ben. Dit had ik niet alleen 10 maar ook 5 jaar geleden heel anders gedaan. Nu ben ik er van overtuigd dat ik goed ben zoals ik ben, dat mislukking niet bestaat en er enkel feedback is hoe het anders kan. En ik heb het rotsvaste vertrouwen dat het goed gaat. Voorheen had ik misschien wel nee gezegd op deze uitnodiging en dus ook nee tegen groei. Hoe zonde is dat? Persoonlijke groei is zo ontzettend waardevol voor iedereen!

Wil je ook (meer) basisvertrouwen hebben?

Ik help je graag met de eerste stap, bijvoorbeeld door je via Skype een half uur gratis tips te geven.

 

Stukje luisteren? Hier is de compilatie.

Wil je een email ontvangen wanneer een nieuwe BLOG wordt geplaatst? Meld je dan hier aan.

Januari 2017

facebook_135x135   linkedin_135x135   youtube_135x135

Leuk als je hieronder je reactie achterlaat!

6 antwoorden
 1. Mirella zegt:

  Hoi Astrid, ik vind je supergoed overkomen. Duidelijk verhaal. Ik luister ‘m stiekem nog weer ff terug strakjes omdat je dingen zegt die raak zijn. Hier kan ik iets mee. Leuk om eens met Online coaching te beproeven wellicht.

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Hoi Mirella, dank je wel. Veel terugluister plezier en succes met het toepassen van de tips. En als ik nog iets anders voor je kan doen, bel of mail gerust.
   Groetjes, Astrid

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *