Kies je voor comfortabel of ga je sjansen met je kriebels?

astridentius.nl NH radio kriebels_blog13

Nietsvermoedend check ik op de eerste werkdag van het jaar mijn voicemail. Ik luister en knipper met mijn ogen en druk op 1 voor nogmaals beluisteren. Ze zeggen het echt!

NH Radio: of ik op Blue Monday langs wil komen in de studio

Mijn gedachten gaan razend snel, de kriebels in mijn buik ook: Dit meen je niet! Wat leuk! Hoe komen ze eigenlijk bij mij terecht? Zullen er net als bij RTL flinke kosten aan verbonden zijn? Blue Monday, derde maandag van januari, heb ik dan geen training? Is het voor de radio of voor tv? Als het voor tv is: wat moet ik aan? Ze gaan dan toch niet mijn gezicht in zitten smeren met één of ander goedje tegen het glimmen? Lekker belangrijk As!

Ik app mijn verrassing en blijdschap rond naar een paar lieverds en vraag mijn broer meteen of hij destijds voor zijn optreden in een tv-programma van NH moest betalen. Nee. Mooi zo.

Ik bel de studio. ‘Nee, die is er niet, maar ik kan wel even voor u kijken hoor, moment. Ja, hier heb ik het: positiviteitsgoeroe…’ Huh?!? Ik krijg jeuk van het woord goeroe! ‘…blue Monday… ‘Wat een onzin’ zeg ik, doelend op het onnodig negatief labelen van zo’n dag. Ondanks de lach waarmee ik het zeg blijft het schrikbarend stil. Oeps! ‘Mooi onderwerp’, herstel ik snel terwijl ik mezelf uitkaffer: sufferd!! ‘Wat ontzettend leuk dat jullie mij hiervoor uitnodigen. Daar wil ik zeker graag over komen praten.’ ‘Fijn’, zegt ze tot mijn grote opluchting. ‘Het betreft het radioprogramma NH Lunchroom’ – geen gefrunnik aan mijn gezicht dus – ‘kan je 16 januari?’  kriebel, kriebel ‘Jazeker! Zijn er kosten aan verbonden?’ ‘Kosten? Hoezo?’ ‘RTL belt met enige regelmaat maar dat kost iets van € 2.500,–.’ ‘Nee joh, je komt toch op onze uitnodiging?’

De kriebels gaan door, de vragen in mijn hoofd ook. Want wat als ik een vraag krijg waar ik geen antwoord op weet? meldt de moeizame MAVO-leerling in mij zich. Doe niet zo raar! Je weet toch ook nooit wat voor vragen de cursisten stellen?
En zo hou ik mezelf nog lang bezig.

Is dit spannend voor me? Jazeker! Ga ik het doen? Uiteraard! Het lijkt me geweldig!

Blijf jij comfortabel in je comfortzone? Of ga je sjansen met je kriebels?

De neiging om te blijven doen wat je al kent is groot. Spannende dingen uit de weg gaan ook. Als je niet oppast is je innerlijke saboteur aan het woord en onderneem je weinig nieuws. Daar leer je niet van. Sterker nog, je comfortzone zal eerder krimpen dan groeien als je niets ‘ongewoons’ onderneemt. En dat maakt dat je je klein en ontevreden kunt voelen.

Jij bent aan zet

Uit die comfortzone stappen dus. Ook al is het nog zo spannend en ook al heeft je saboteur tienduizend redenen om het niet te doen. En start klein. Ik ga ook niet meteen op de stoel van Oprah Winfrey zitten.

Maar hoe dan?

Ik help je graag met je eerste stap. Meld je nu aan voor jouw half uur gratis tips via Skype.

 

Wil je een email ontvangen wanneer een nieuwe BLOG wordt geplaatst? Schrijf je dan hier in.

Januari 2017

facebook_135x135   linkedin_135x135   youtube_135x135

Leuk als je hieronder je reactie achterlaat!

10 antwoorden
 1. Irene zegt:

  Lieve Astrid, weet jij of de uitzending na te luisteren is? Ik ben aan het werk en wil het niet missen 🙂

  Kan me voorstellen dat het spannend is. En zo onwijs gaaf tegelijkertijd! Veel plezier!

  Beantwoorden
 2. Ann zegt:

  Pfff Astrid war herken ik je reactie! Met de hakken over de sloot je diploma halen en nu pieken.
  Maar meid je kunt het!
  Je bent niet meer die puber je bent gegroeid! En mensen weten je te waarderen! Kortom je bent een moordwijf!!!

  Xx Ann

  Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *