Ik geniet zoveel meer nu ik dat gewoon doe!

Afgelopen vrijdag was ik weer bij Caprera. Als je het niet kent: het is een openluchttheater in Bloemendaal. Echt ge-wel-dig. Als je daar nog nooit geweest bent móet je er gewoon een keer heen. Het is er echt prachtig.

Jaarlijks terugkerend evenement

Ik kwam voor de 3 J’s. – Als dat niet je muziek is, blijf lezen want het gaat niet over de muziek. – Elk jaar ben ik van de partij als ze optreden in/op/bij Caprera, dit was nu voor het 7e of 8e jaar schat ik.

Uit mijn dak

Ik verheug me op voorhand al gigantisch. Want waar ik zo ontzettend van geniet is meebrullen en zwingen. Heerlijk! Niet dat mijn stem net zo zuiver klinkt als die van Jan Dulles (scheelt niet veel ?) maar ik ga compleet uit mijn dak en heb het het meeste naar mijn zin als ik gewoon lekker mee kan zwingen en zingen. De meeste teksten ken ik dan ook uit mijn hoofd.

Wat zullen ze wel niet van me denken

Dat was wat ik voorheen dacht. En me gigantisch belemmerde. En hield ik me in. Ik zing immers toch niet zo zuiver en dan ben ik de anderen tot last. Bovendien…, als ik ga staan, kan die ander achter me het wel goed zien?

Ik paste me aan, en genoot zo zelf stukke minder

Ik zong dus niet mee, bleef zitten. En… had dus een stuk minder plezier en minder waar voor mijn geld. Suf toch? En misschien vertel ik je niks nieuws, maar iets wat je in de ene context doet, doe je in de andere ook. Dus…, aanpassen was wat ik deed. Binnen en buiten Caprera. Ook in het dagelijkse leven dus.

Geven en nemen

Het leven is niet bedoeld om je aan te passen zodat een ander het wel naar zijn zin heeft en jij niet (of minder). Dat heb ik intussen wel geleerd. Het gaat om de balans. Het iedereen naar zijn zin maken gaat niet. Uit je dak gaan wel. Het zou zomaar kunnen dat het een ander uitnodigt om ook eens los te laten dat je alleen mee mag zingen als het goed klinkt en dat je ook op je eigen manier kan meebewegen op de muziek van het leven.

Hoe doe jij dat? Zwing je mee?

Ik zou het gaaf vinden te lezen hoe jij het doet en hoe je het voorheen deed. En of het je wat brengt of dat het je wat kost. Zou je dat hieronder bij Plaats een reactie willen laten weten?

Ook ‘zwingend door het leven gaan’?

Op zaterdag 14 september start de 4-daagse NLP in een notendop 1-training waar ik je leer dat je goed bent zoals je bent. Je leert ook om dat wat een ander denkt bij een ander te laten en sowieso… je wéét helemaal niet wat de ander denkt. Dat weet je misschien wel bewust, maar nog niet onbewust. Hoeveel mooier zou jouw leven eruit zien als je ook los kan laten wat een ander mogelijk van je zou kunnen vinden en nog beter voor jezelf kan zorgen?

 Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

2 antwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *