Hoe hou jij je staande met al die tegenstrijdige informatie?

Wel of geen Facebook account, wel of geen koolhydraten eten, wel of geen annuleringsverzekering afsluiten. Al die keuzes. Of kan ik beter zeggen: al die onrust?

Facebook

Allereerst: ik ben geen expert. Verre van. Dat dat even duidelijk is. ðŸ˜‰  Ik lees geen krant, kijk geen journaal, dus wat weet ik er nou van. Maar wat is nou goed? Blijven of gaan? Goeie vraag.

Onrust en angst creëren

Er zijn ontzettend veel mensen en bedrijven die het aller-, aller-, allerbeste met zichzelf, anderen en de rest van de wereld voorhebben. Daar ben ik meer dan 1000 % van overtuigd. En…, er is ook een aantal dat bijvoorbeeld geld verdienen of macht net ietsje belangrijker vindt dan gezondheid, milieu, liefde, vreugde, vrede, enz. Dus is het goed om alert te zijn om informatie die je krijgt. In mijn beleving dan.

Dus wat is goed?

Omdat mij (nu?) ook ter ore is gekomen dat er wat onrust is over wel of niet op Facebook blijven, heb ik Zondag met Lubach en Tegenlicht (what makes you click) gekeken. Heb ik veel nieuwe dingen gehoord? Niet echt. Maak ik me ongerust? Jawel, maar niet per se over Facebook. Al valt me wel op dat de producent van Zondag met Lubach getrouwd is met de vicepremier van D66. Als dat nieuws klopt dan hè? ?
Voor mijn gevoel worden we sowieso op allerlei manieren in de gaten gehouden. Ben je door middel van je PIN betalingen ook niet met van alles te volgen?
Ik word van dat in-de-gaten-houd-gedrag niet happy maar heb er ook geen oplossing voor.

Chemtrails, maximum vitamine D, zonnebrand, straling

Wat geloof ik nou wel en wat niet?

Als ik hoor of lees over chemtrails krijg ik een enorme draai in mijn buik. Voor de duidelijkheid: een hele vervelende. Ik hoop enorm dat ik er naast zit maar mijn gevoel zegt dat ze echt bestaan en dat het echt gaande is.

Laatst vertelde mijn gezondheidscoach me dat de maximum toegestane hoeveelheid vitamine D (supplement dus) in Nederland net te weinig is om zijn werking te doen. Ik voel dan dat het resoneert in mijn lijf. En voor mijn gevoel klopt het dan. Mijn vitamine D komt daarom uit het buitenland met bijbehorende veel hogere, en dus beter werkende, dosering.

Zonnebrand? Ik gebruik het niet. Eerlijk is eerlijk, ik heb een super makkelijk huidje en verbrand nooit (herstel: vorig jaar had ik een afspraak op het strand met een leuke vent, van 11 tot half zeven wandelen en kletsen onder de strakblauwe hemel was zelfs voor mijn bruine huidje teveel van het goede). Terug naar de zonnebrand: wat dit betreft heb ik makkelijk praten. Maar toch is dit mijn credo: dat wat je op je huid smeert moet je kunnen eten. Je huid is immers je grootste orgaan. Zo simpel is het. Want waarom werken nicotinepleisters? Waarom werken morfinepleisters? Het wordt opgenomen in je bloed. Dat wil je toch niet met zonnebrand? (of doucheschuim, bodylotion, scheerschuim, enz., enz., enz.).
Voor mij is kokosolie de ultieme uitkomst. Ik maak er mijn eten in klaar, gebruik het als dagcrème, lippenbalsem, bodylotion, tandpasta, noem maar op. Gek? Ja, vond ik eerst wel. Maar het snijdt hout en ik ben de kokosolie dus ook buiten de pan gaan gebruiken. Dit hield ik jaren geleden heimelijk voor mezelf. Nu vind ik het alleen maar logisch. Ook nog eens lekker praktisch, daar hou ik van!

Straling. Ik heb er geen goed gevoel bij. Toen mijn ex-partner de deur uitging was het eerste wat ik deed de stekker uit de magnetron trekken. Als ik  geen wifi gebruik schakel ik het kastje uit (met zo’n handige afstandbediening waar je ook bijvoorbeeld je lampen mee aan en uit kan zetten). Ik bel altijd handsfree en als ik in de auto zit, staat mijn telefoon op vliegtuigstand. Mijn telefoon ligt minimaal een meter van me af (en draag ik absoluut niet op mijn lijf). Dit voelt voor mij goed. Ga jij er anders mee om? Prima toch?

Heb ik hiermee alles getackeld? Absoluut niet. Maar het geeft mij wel een beter gevoel.

Wat is nou goed en wat niet?

Er is één ding dat ik zeker weet: iedereen is anders. O ja, en nog iets: de waarheid bestaat niet. Voor de één zijn koolhydraten nodig, voor de ander uit den boze. De één wordt onzeker door de berichten over Facebook, de ander negeert het. Mijn kijk op dit alles? Voel zelf waar je je goed bij voelt. Je lijf is heel wijs. Mij helpt het ook enorm om me af te vragen wie ergens baat bij heeft. Gaat het om angst creëren of om wij-gevoel en en eenheid, liefde en gezondheid creëren? En we leren continu. Mij helpt het enorm om mezelf de gelegenheid te geven morgen (of over 5 minuten) weer anders te denken over iets.

En verder?
Richt je op de mooie dingen in het leven; dat waar je je aandacht op richt groeit. Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel mensen en organisaties zijn die bezig zijn met goede gezondheid voor alles en iedereen. Alleen krijgen zij niet zoveel aandacht. Goed nieuws lijkt niet altijd nieuws te zijn en slecht nieuws schijnt beter te verkopen.

Test het zelf

Kijk eens naar een foto op internet of in de krant (als je die leest) van iets vervelends. Een ongeluk of iets dergelijks. Wat gebeurt er in je lijf? Wat merk je op?
Doe hetzelfde met een foto van een lammetje, de zon, je geliefde of wat dan ook. Wat voel je nu in je lijf? Wat ervaar je?
Dat is je lijf die tegen je ‘praat’. Zo voel je vanzelf wanneer iets goed voelt voor jou en wat niet.

 

O ja, ik blijf (voorlopig?) gewoon op Facebook.

Waardevol als je – hieronder bij ‘Plaats een reactie’ – laat weten wat je er van vindt! 

Wil je de nieuwe blogs per e-mail ontvangen?

6 antwoorden
 1. Pauline zegt:

  Je vertelde laatst tijdens de training hier al iets over en het heeft mij aan het denken gezet. Vandaag alleen mijn zonnebril opgezet tijdens het auto rijden en niet met het lopen tijdens de lunch. Dank en ik zal meer naar mijn lijf luisteren.

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Wat fijn dat je bekijkt wat je er mee kan en hoe je het (geleidelijk) kan toepassen Pauline.
   Je ogen hebben de zon en daglicht inderdaad juist nodig. Zij zijn de daglichtontvangers en sturen 75 % daarvan door naar je organen. En die hebben dit nodig. Bovendien slaap je veel beter wanneer je je zonnebril in de kast laat (of bij de leverancier ;-)). Melatonine wordt immers aangemaakt doordat je dag- en zonlicht via je ogen ontvangt.
   Ik ben benieuwd hoe het je bevalt Pauline. En bevalt het niet, dan laat je het gewoon lekker bij mij. Vrijheid blijheid! 🙂

   Beantwoorden
 2. Heleen zegt:

  Mooi en integer blog weer Astrid! Fijn dat je me helpt herinneren over het buikgevoel! 30 mei aanstaande start je verkorte NLP training toch?

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Dank je wel Heleen, fijn dat je er wat mee kan. Inderdaad: 30 mei start de 4-daagse NLP in een notendop 1. Je bent van harte welkom Heleen.

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *