De kracht van niets doen

Klaar voor mijn 100e blog? Komt ie!

 

Wat leven we in een bijzondere tijd hè? Er gebeurt zo gigantisch veel. En dan heb ik het niet alleen over de minder mooie dingen maar zeker ook over de mooie dingen. Want die zijn volop gaande!

Zuiveringsproces

De aarde zit in een zuiveringsproces. En wij ook. Daardoor gebeurt er energetisch ontzettend veel en daar hoef je je helemaal niet bewust van te zijn. Maar onbewust krijg je er wel degelijk het e.e.a. van mee en dat kan energie kosten.

Mede daarom is even helemaal niets doen zo belangrijk. Meerdere malen per dag. En dat is voor sommige mensen velen onder ons nog een hele klus.

Rennen, vliegen, duiken, vallen… 

Iedereen lijkt het druk te hebben. Niet incidenteel, maar continu. Het lijkt een gewoonte geworden. En dan komen er nu nog wat extra uitdagingen bij, los van de energie die aan het veranderen is. Veel mensen werken thuis, of werken niet of minder. Mensen maken zich zorgen om hun toekomst, of om hun of andermans gezondheid, of allebei.

Misschien zit je met je partner samen aan de keukentafel te werken, of geef je je kinderen thuisonderwijs of probeer je de balans te vinden tussen beide. Of mogelijk ben je vrijgezel en sta je ’s ochtends op, klapt je laptop open, sluit ‘m einde van de dag weer en gaat naar bed zonder ook maar iemand gezien of gesproken te hebben.

Voor veel mensen is er op de een of andere manier wel iets veranderd. Het is drukker geworden en er is meer druk gekomen. Maar ze lijken geen tijd te hebben voor pauzes.

Niets doen

Hoe vaak doe jij helemaal niets? Echt he-le-maal niets? Even scrollen op je telefoon valt daar niet onder hè?

Niets doen zorgt er voor dat je systeem tot rust komt. Er komt even geen informatie bij in je koppie, hoe lekker is dat? Of…, word je juist onrustig van niets doen? Ja? Dan is het des te belangrijker voor je om wel te doen (of wou je dat niet horen…?).

Wanneer je niets doet geef je je onbewuste de tijd om dingen op zijn plek te laten vallen en goeie ideeën aan je door te geven. Iets waarvoor ie je anders ’s nachts wakker gaat maken. Zit je ook niet op te wachten toch?

Hoe ik niets doe?

Eerlijk is eerlijk; ik vind het ook nog niet altijd makkelijk. Ben geneigd om steeds maar door te gaan. Ook als ik zoals nu even geen groepstrainingen geef is er genoeg te doen. De coachinggesprekken en de 1 op 1-trainingen gaan immers wel gewoon door. Gelukkig maar. Want ik merk om me heen dat daar een grote behoefte aan is.

Hangstoel

Van de zomer heb ik 2 hangstoelen gekocht. Ik had ze al een tijdje in het snotje en van de zomer was het zover en ik heb er ook heerlijk van genoten. Ik vind het zo ontzettend lekker om er in te zitten dat ie nu op wieltjes staat in de woonkamer. Ik kan ‘m dus de hele woonkamer doorcrossen en ‘m neerzetten waar ik wil. Heerlijk!

Dus wat ik doe is zitten in mijn hangstoel en dan een beetje schommelen en voor me uit kijken. En dan zie ik prachtige weilanden want ik heb een goddelijk uitzicht. Zalig! Weet je dat schommelen ook nog eens ontzettend goed is voor je immuunsysteem? Dus heb je ook een hangstoel, of een schommelstoel of een schommel? Maak er gebruik van! Je systeem is je dankbaar.

En jij?

Hoe vaak doe jij niets? Echt niets? En hoe ziet dat er uit? Zou je me dat willen laten weten?

Alles is goed

Weet dat je er op kan vertrouwen dat wat er ook gaande is in de wereld, er nog meer goeds gaande is. Waar richt jij je aandacht op?

Je las een blog van mij, Astrid Entius

Reageren mag altijd (dat vind ik leuk!) en delen ook!
Wat je ook kan doen is jezelf inschrijven zodat je de blogs per e-mail te ontvangt.

Kan je mijn hulp ook goed gebruiken?

• Kom 1 op 1-training volgen. Dat gaat gewoon door want je bent de enige cursist.
Wandelcoaching – individueel – voor snel en effectief inzicht
Online coaching – ideaal als je niet de deur uit wilt

En verder:

Astrid, wie?
Wat cursisten ervan vinden

4 antwoorden
 1. Jaap zegt:

  Hoi Astrid, wat is het altijd heerlijk om je blog te lezen.
  Het is een moeilijke tijd, en ik probeer los te laten wat er om mij heen gebeurd
  Met100l meningen van iedereen en van wetenschappers de hele media etc Ik wandel veel en toch blijft alles in mijn hoofd malen Er lijkt geen ander nieuws meer als corona pfff
  Ik probeer gezond te eten en mijn eigen pad te volgen in deze tijd. Binnen zitten is niet mijn leukste ding
  Ik geniet van andere dingen o.a van jou
  blog ???? lekker in de natuur en Schoorl is daar een prima hulpmiddel bij
  Ik ga per 2 febr weer op pad als adviseur in de aardappel handel ’n vriend helpen
  Nogmaals dank Astrid voor je info topper
  ????????

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Hoi Jaap, mooi om te lezen hoe jij om jouw manier omgaat met de tijd waar we in zitten en dat je het heft in eigen hand neemt. Zo blijf je inderdaad het gezondst. Klasse Jaap!

   Beantwoorden
 2. Heleen zegt:

  Niets doen, het is zo ontzettend oefenen. Ik heb een creatief brein, wil altijd doen wat het erin het hoofd opkomt. Mooi blog Astrid, je zet me weer aan het denken!

  Beantwoorden
  • Astrid zegt:

   Best bijzonder dat dat zo oefening is het Heleen. En ook een creatief brein heeft rust nodig. Want juist in de rust kan de creativiteit naar boven komen maar zoals ik je ken, is dat zeker geen nieuws. Gaaf dat het je weer aan het denken heeft gezet!

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *