“Als je meer weet hoor ik het wel”

Misschien ligt het aan mij maar ik heb steeds meer het idee dat iedereen het zo druk heeft, dat ze geen tijd hebben om ergens naar te informeren. Of misschien zelfs niet meer weten waar anderen mee mee bezig zijn.

Hou je me op de hoogte? Laat je het even weten?

Of ik vrienden en vriendinnen vertel over een huis wat ik heb bekeken, een training die ik ga volgen of een leuke vent die ik heb ontmoet, hun reactie eindigt steevast met ‘Hou je me op de hoogte?’ of ‘Als je meer weet, laat je het dan even weten?’ Was het niet zo dat ‘vroeger’ iemand belde en zei: ‘Goh, je bent toch gister bij dat huis wezen kijken? En? Is het wat?’

Hoe doe ik dat?

Ik vraag me af of ik me er ook schuldig aan maak. En kom tot de ontdekking dat ik mijn vriendinnen minder vaak spreek. De één heeft een jong gezin en een drukke baan plus een partner die onregelmatig werkt en heeft ook steeds minder tijd. We proberen een afspraak te plannen maar de eerstvolgende mogelijkheid is over een maand. En als die maand om is zijn de kids ziek of komt er iets anders tussen. We hebben nu over een maand weer een afspraak staan. Onder voorbehoud…
Met een ander wandel ik regelmatig maar dat gebeurt ook ietsje minder vaak dan voorheen want ze heeft net een nieuwe baan en dus druk, druk druk. En met weer een ander is de frequentie niet groot maar de kwaliteit zeer zeker hoog. En haar spreek ik gelukkig volgende week weer.

Hoe doe jij dat?

Merk je van jezelf dat je hetzelfde zegt: ‘Laat maar het maar weten als je meer weet?’ Merk jij dat dat anderen ook zo reageren als je iets vertelt wat nog een vervolg krijgt? Ik ben heel benieuwd wat jij hierin herkent. ‘Laat je dat hieronder even weten?’ ?

Ik werk voornamelijk… ?

Weer vraag ik mezelf af of ik ook zeg: ‘Laat maar weten’ als een vriend of vriendin iets leuks of spannends in het vooruitzicht heeft. Ik denk het eigenlijk niet. Maar…, waar ik wel achter kom is dat ik mijn werk vaak voor laat gaan. Ik heb een eigen bedrijf aan huis. Dus ik kan altijd hup, even aan het werk. Toen ik afgelopen zomer de planning voor 2018 maakte, wist ik één ding zeker: ik ga meer doordeweeks training geven en minder in het weekend. Ik loop te vaak verjaardagen en andere feestjes mis omdat ik werk in het weekend. Zo gezegd, zo gedaan. En toen kwam het verzoek voor het vervroegen van een training, en het vervroegen van nóg een training. En zit de eerstkomende NLP in een notendop 1-training zo snel vol dat ik er eentje extra in plan. Ik kijk en wanneer kan ik? In het weekend! En hup: ingepland. Ja lekker bezig Assie, dat schiet natuurlijk niet op. Als hoor ik de ondernemer in mij absoluut niet klagen. Die heeft het enorm naar haar zin en werkt graag, ook in het weekend.

Hoe is dat bij jou?
Waardevol als je – hieronder bij ‘Plaats een reactie’ – laat weten wat je er van vindt!

10 antwoorden
 1. Rob Smits zegt:

  Ja herkenbaar! Het heeft met de op de radar staan bij mensen. Enerzijds is dat een gevoelsradar (doet diegene er echt toe?) en anderzijds de zichtbaarheidsradar. Als je iets ziet of hoort van elkaar blijf jezelf en de ander beter op de radar.

  Beantwoorden
 2. Heleen zegt:

  Herkenbaar Astrid, precies over dat gevoel dat niemand meer mee lijkt te leven, spontaniteit verdwijnt. Ik merk dat ik daardoor zelf ook ‘lui’ wordt in het informeren. Het zal de trend zijn denk ik. Goed dat je er over schrijft, ga ik weer eens nadenken of ik echt wel hierin mee wil gaan.

  Beantwoorden
 3. Pauline Hartman zegt:

  Herkenbaar, en ik maak mij er zelf ook schuldig aan. Ik ben voor mijn werk geregeld in het buitenland en in het weekend bezig met klussen in huis en dan schiet het echt contact hebben met anderen er vaak bij in. En met de middelen van nu, even een appje sturen, dan ben he wel op de hoogte, maar dat kan niet tippen aan contact (bellen of in levende lijve spreken). Groetjes van Pauline

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Er gaat niks boven echt contact inderdaad Pauline. En ook al weet ik dat heel goed, werk en andere zaken liggen op de loer om daar zo nu en dan een stokje voor te steken. En daar ga ik dan weer een stokje voor steken :-).

   Beantwoorden
 4. Sabine zegt:

  Heel herkenbaar! Voor de mobiele telefoon kon ik uren aan de telefoon hangen met vriendinnen en nu sturen we appjes. Ben ikzelf ook debet aan, maar na de training van aanstaand weekend komt daar verandering in! Heb er reuze zin in.
  Groetjes Sabine

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Nieuwe technologie is inderdaad niet altijd vooruitgang Sabine. We gaan de wereld veranderen komend weekend tijdens de NLP in een notendop 1-training. 😉
   Ik heb er ook enorm veel zin in. Tot zaterdag!

   Beantwoorden
 5. mariska zegt:

  Ik zei het laatst nog ‘Laat je even weten hoe het afloopt?’ ?…. ai…. iets loopt niet af, het begint pas !!!Tuurlijk!!! De kracht van taal!
  (In de betreffende context dan) . Zo herkenbaar bovenstaande situaties en ja… ik ben ook ‘schuldig’.
  Ik laat mijn werk voor gaan, ben (te)veel bereikbaar via de app en telefoon en echt contact wordt gepland. Nah ja! Gelukkig geeft mijn lijf signalen dat de balans zoek is.
  Leer momentje dus en heb twee dagen stilte, rust en bezinning voor mijzelf bedacht om straks met energie weer de echte contacten aan te kunnen gaan.
  Dank je wel voor de reminder Astrid dmv deze blog. Een wake-up call!

  Beantwoorden
  • Astrid Entius zegt:

   Haha, het loopt inderdaad niet af Mariska, het begint pas :-). Gaaf dat je je eigen handelen herkent en kijkt wat er beter of anders kan. Geniet lekker van je 2 dagen stilte, rust en bezinning!

   Beantwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *