Ben jij een wik- en weegtype

Ben jij een wik- en weegtype? ? Spreekt dan weer je hoofd en dan weer je hart?

Als je veel in je hoofd zit heb je een groter risico dat je snel beren op de weg ziet. En daarom steeds weer dingen uitstelt. Ga het voor jezelf maar eens na. Hoe vaak is een volgende stap zetten al door je hoofd gegaan? En heb je het weer laten gaan? Heb je je laten verhinderen door blokkades? Durfde je niet te vertrouwen op je hart? Zonde, want je had al veel verder kunnen zijn. Met je huis, relatie, werk, jezelf…

Doe je altijd of meestal datgene wat je hart je ingeeft? Hoewel, ook vast niet altijd makkelijk is het wel heel gaaf. Deel het gerust hier onder aan de pagina hoe je dat hebt geleerd. Weet je dat we dit eigenlijk vanuit onze natuur al kunnen? Maar omdat we onszelf door van alles hebben geprogrammeerd meer een meer naar ons hoofd te luisteren zijn we ons hart min of meer vergeten te ‘horen spreken’.

Wikken en wegen

Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen. En dus is het tijd om NU in actie komen. Anders wordt het nooit wat toch? Zie en voel eens hoe je je zou voelen als je de volgende stap hebt gezet. Dus als dit alweer achter je ligt. Hoe heerlijk voelt dat? Hoeveel ruimer voel je je dan en vooral, welke obstakels en beren zijn dan als sneeuw voor de zon verdwenen?

Lef of een duwtje

Een stap zetten vraagt soms ook lef. Heb je dat? Of blijf je hangen in hoe het is? En dat mag ook. Begrijp me goed. Want het is aan jou. Ik ga je niet zeggen wat je wel en niet moet doen; dat kan je prima zelf beslissen.? En…, soms heb je een duwtje nodig. Want geen actie ondernemen kan comfortabel lijken en daarom geen energie lijken te kosten. Dat klopt. Op de korte termijn! Want wat levert geen actie ondernemen op op de langere termijn? En wat kost het je?

Eerlijk naar jezelf

Uit ervaring kan ik je vertellen dat ik het antwoord weet. En als ik je dit vertel dan zeg je ja, dat is echt waar!
Geen actie ondernemen op alles wat je ooit hebt bedacht te willen gaan doen, dat levert je keer op keer een teleurgesteld gevoel in jezelf. Nog meer mopperen op jezelf is het gevolg. Je voelt je eerlijk waar des te vaker dat je het niet doet, meer en meer gefrustreerd. Wanneer je anderen wel kansen ziet benutten en horen hoe ze groeien, wat doet dat met jou energie en je gevoel over jezelf? ?

Maak een lijstje!

Zet een wekker op 5 minuten en ga er voor zitten. Pak ouderwets pen en papier en schrijf alles op wat je nu in je hoofd hebt verstopt maar telkens naar voren plopt als je andere mensen de stappen wel ziet maken.
Misschien staat een training volgen voor persoonlijke ontwikkeling er ook wel bij. Dan heb ik goed nieuws! Want ook voor de ‘wik en weeg-typen’ heb ik een Workshop geschreven. Die zorgt ervoor dat je binnen een paar uur innerlijke groei hebt ervaren.

Wachten op het juiste moment biedt ieder mens excuses een nog beter moment af te wachten

Geef jezelf die schop onder je kont en onderneem actie. Het is nu het moment. Echt. En je zult zien, het is veel eenvoudiger dan je denkt. En hoe blij zal je zijn wanneer je weer veel over jezelf en anderen hebt geleerd? En minder dingen doet die jou niet verder helpen?

Het is zo veel leuker en gemakkelijker dan je nu nog denkt! Echt waar. Ik weet waar ik het over heb. Ik heb zelf heel veel trainingen gevolgd en ik krijg het heel regelmatig terug van cursisten. Ben jij de volgende?

Minitraining

Doe vrijblijvend mee met mijn Minitraining, die geef ik meerdere keren per jaar. Na afloop begrijp je een stuk meer over jezelf.

Of maak gebruik van 30 minuten gratis online-coaching, dan help ik je direct een stapje verder. Meteen de basistraining instappen? Dat mag natuurlijk ook.

Gratis online coaching

0 antwoorden

Het zou heel gaaf zijn als je je reactie achterlaat.

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *