I’ve made up my mind

mind - Astrid Entius Training & Coaching_blog4

‘Dus ik heb besloten te stoppen met voor jullie trainen…’
Deze woorden spreek ik uit tegen mijn grootste klant en hiermee zet ik een nieuwe stap richting de toekomst.

Ga ik door met trainingen geven? Nou en of!

Ga ik door met NLP? Jazeker, ik ga het zelfs uitbreiden!

En met bedrijfstrainingen? Absoluut!

Coaching? Beslist!

Dit prachtige werk is veel te leuk, veel te dankbaar en veel te waardevol. Niet eerder heb ik werk gehad dat me zo ontzettend veel plezier en voldoening gaf. Ik zou gek zijn daar niet mee door te gaan. Het enige waar ik mee stop is deze samenwerking.

Dankbaar kijk ik terug op 6 jaar trainen voor deze klant.

Híj was degene die in juli 2009 vol vertrouwen zei ‘Als je er nog steeds hetzelfde over denkt staan wij na de zomer samen voor een nieuwe groep.’

Híj was degene die vertrouwen in me had toen elders een jaar eerder iemand zei ‘Ik denk dat je er nog niet aan toe bent; dat het nog wat vroeg is voor je.’

Híj was ook degene die me na de eerste training onderweg naar huis opbelde en me een geweldig compliment gaf: Het was januari 2010 en ik reed net over een slingerend dijkweggetje. Het was donker en alles zag er idyllisch uit door het dikke pak sneeuw. Omdat de telefoon ging zette ik de auto aan de kant. Ik leek de enige op de wereld, zo stil was het en toen ik opnam zei de stem aan de andere kant ‘Ik snap die anderen niet hoor…’ Mijn hersens kraakten… Anderen? Niet snappen? Eh… Vraagtekens reikten tot ver boven mijn auto maar ik begreep niet waar hij op doelde. ‘Dat ze je hebben laten gaan! Je hebt het hartstikke goed gedaan.’ Daar stond ik, in een stille witte wereld, met een big smile op mijn gezicht.

Met ontzettend veel plezier heb ik daar daarna nog vele trainingen gedaan. Wat heb ik veel geleerd en veel gebracht.

Afgelopen tijd zijn er meerdere signalen geweest die aangaven dat het niet meer past en dat het tijd wordt voor iets anders. Een verhelderend coachingsgesprek onderstreepte dat in vetgedrukte weergave.

‘Heb je al iets anders dan?’ vragen mensen wie ik mijn plannen vertel mij bezorgd. ’Doe je er wel goed aan? Je hebt geen partner om je op te vangen…, je hebt een hypotheek te betalen…, het is nou niet de allerbeste tijd…’ De bezorgdheid is lief en goedbedoeld en laat ik bij hen.

Want wie zegt dat ik ga vallen? En is het niet altijd de allerbeste tijd om je hart te volgen?

Ik barst van de energie, plezier, ruimte en ben vol vertrouwen richting de toekomst. En, nog beter, los van het feit dat ik ook de NLP MiniMaster 1, 2 en 3 ga geven, zit ik vol ideeën voor een nieuwe training.

Wat is dit een heerlijk gevoel! Financiële vrijheid kan belangrijk zijn, maar als het ten koste gaat van wie je bent is de prijs te hoog.

Zijn wie je bent, daar gaat het om. En van daaruit doen wat goed voelt voor je. En voelt iets niet meer goed, dan heb je iets anders te doen om weer in contact te komen met jezelf; zodat je weer kunt zijn wie je bent.

En dat is precies de naam van mijn nieuwste training:
Zijn wie je bent.

 

Juni 2015